Afhaalontbijt Kom op tegen Kanker

Patrick Demarest

13/03/2024
Actua

Op zondag 24 maart organiseren de vrijwilligers van SKAT, Sociaal Aktiecomité Torhout, voor de zesde maal een ontbijt ten voordele van Kom op tegen Kanker. Dit onder de vorm van een afhaalontbijt aan de Bosgalm tussen 8 en 10 uur. Inschrijven kan tot en met 19 maart.

 

Al voor de zesde maal organiseren de vrijwilligers van SKAT een ontbijt ten voordele van Kom op tegen Kanker. Vorig jaar was het afhaalontbijt met meer dan 400 deelnemers een groot succes. Ook dit jaar kiest de organisatie voor een afhaalformule met ontbijtpakketten.

Actie Kom Op Tegen Kanker

In 2018 riep voorzitster van SKAT, Erna Christiaen, het ontbijt ten voordele van Kom op Tegen Kanker in het leven. Sinds 2022 werd gestart met het aanbieden van een take away met ontbijtpakketten om opnieuw een mooie cheque aan Kom op tegen Kanker te kunnen overhandigen.


Christelle Demoor is sinds het najaar van 2023 medevoorzitster van SKAT in tandem met Erna. “Samen met ons team van vrijwilligers van SKAT besloten we om dit jaar opnieuw in te zetten op ontbijtpakketten om af te halen”, vertellen de voorzitsters in koor. “We blijven het belangrijk vinden om een fonds als Kom op tegen Kanker te steunen. Iedereen kent wel iemand in zijn familie en/of vriendenkring die ermee te maken heeft.”

Ook schepen voor Volksgezondheid Annick Vanderspurt steunt de actie. “Geld inzamelen voor onderzoek naar kankerbehandelingen en zorg voor mensen met kanker en hun familie is en blijft heel belangrijk. Met het ingezamelde geld helpen we kanker te verzachten voor patiënten en hun omgeving. We hopen veel ontbijtpakketten te verkopen.”

 

Ontbijtpakketten bestellen

De rijk gevulde ontbijtpakketten kan je bestellen tot en met dinsdag 19 maart via deze link of mailen naar kotk@torhout.be met vermelding van de ‘naam + aantal volwassenen en aantal kinderen’. Het pakket voor volwassenen kost 18 euro en voor kinderen tot en met 12 jaar betaal je 10 euro. Je ontbijtpakket is pas definitief besteld wanneer het bedrag is overgeschreven op het rekeningnummer BE49 7381 1430 0071 met vermelding van naam en aantal pakketten voor volwassenen en kinderen. De pakketten kan je afhalen op zondag 24 maart tussen 8 en 10 uur in zaal De Bosgalm, Pastoriestraat 9, 8820 Torhout.