Gezond binnen

In het stadskantoor van Torhout staat van 1 tot 30 april een gratis interactieve informatiestand waarbij je de invloed van de binnenlucht in ons huis op onze gezondheid kan nagaan. Dagelijks brengen we heel wat tijd binnen door. In Vlaanderen is dat gemiddeld zo’n 85% van onze tijd, waarvan het grootste deel thuis. Het is dan ook logisch dat de verse, gezonde lucht binnen snel is opgebruikt. Niet alleen door te ademen, maar ook door te koken, poetsen, douchen, roken of klussen, komen er stoffen…

Read More »

Super Supervlieg!

Supervlieg, het kinderkunstenfestival voor het hele gezin, deed weer alle harten sneller slaan. Ondanks de storm buiten, zagen we in en rond het cc de Brouckere alleen maar blije (kinder)gezichten. 

Supervlieg41.jpg
Supervlieg42.jpg
Supervlieg43.jpg
Supervlieg44.jpg
Supervlieg45.jpg
Supervlieg46.jpg
Supervlieg01.jpg
Supervlieg02.jpg
Supervlieg03.jpg
Supervlieg04.jpg
Supervlieg05.jpg
Supervlieg06.jpg

(c) Apriotief bvba

Spaanse Avond

De Fiesta Espanol of de Spaanse Avond georganiseerd door de leerkrachten Spaans van CVO De Avondschool bracht alles wat men van een Spaans feestje mag verwachten: sangria, paella, wijn, Spaanse kledij, muziek, Salsa, dans en zelfs de echte zwoele Spaanse temperaturen. Voor wie dringend een spuitje optimisme nodig heeft, is dit een absolute aanrader. Geniet mee!

Beginpagina » Spaanse Avond » HoutlandinstituutSpaans » HoutlandinstituutSpaans
HoutlandInstituutSpaans052.jpg
HoutlandInstituutSpaans053.jpg
HoutlandInstituutSpaans054.jpg
HoutlandInstituutSpaans055.jpg
HoutlandInstituutSpaans056.jpg
HoutlandInstituutSpaans057.jpg
HoutlandInstituutSpaans001.jpg
HoutlandInstituutSpaans002.jpg
HoutlandInstituutSpaans003.jpg
HoutlandInstituutSpaans004.jpg
HoutlandInstituutSpaans005.jpg
HoutlandInstituutSpaans006.jpg

(c) Apriotief bvba

Opendeurdag Campus Houtland

Campus Houtland in de Rijselstraat pakte op zondag 15 maart uit met een geslaagde opendeurdag. Leraars en leerlingen lieten de ouders en de vele andere bezoekers kennis maken met de school en haar activiteiten.  Er waren optredens van de basisschool en van ‘The Wilfrieds’ en er was een beurs voor tweedehandskleren. Uiteraard kon men ook in de bar terecht. Niet alleen om de dorst te laven maar ook om de innerlijke mens te voeden: ’s middags was er kip met frietjes en je kon zelfs gebak kopen. 

HoutlandInstituutOpendeur137.jpg
HoutlandInstituutOpendeur138.jpg
HoutlandInstituutOpendeur139.jpg
HoutlandInstituutOpendeur140.jpg
HoutlandInstituutOpendeur141.jpg
HoutlandInstituutOpendeur142.jpg
HoutlandInstituutOpendeur001.jpg
HoutlandInstituutOpendeur002.jpg
HoutlandInstituutOpendeur003.jpg
HoutlandInstituutOpendeur004.jpg
HoutlandInstituutOpendeur005.jpg
HoutlandInstituutOpendeur006.jpg

(c) Apriotief bvba

Ontvangst Belgisch kampioen Klaas Vantornout in het stadhuis

Klaas Vantornout werd door het stadsbestuur gehuldigd voor zijn nationale titel in het veldrijden bij de eliterenners. 

KlaasVantornout13.jpg
KlaasVantornout14.jpg
KlaasVantornout15.jpg
KlaasVantornout16.jpg
KlaasVantornout17.jpg
KlaasVantornout18.jpg
KlaasVantornout01.jpg
KlaasVantornout02.jpg
KlaasVantornout03.jpg
KlaasVantornout04.jpg
KlaasVantornout05.jpg
KlaasVantornout06.jpg

(c) Apriotief bvba

Uit de oude doos

In 1979 gaven Bintangs, Kevin Coyne, Raymond van het Groenewoud & de Centimeters, Tom Robinson Band, Talking Heads, Dire Straits en Rory Gallagher het beste van zichzelf op Rock Torhout. Dit op het domein The Paddock in Groenhovebos.

rock tweede

 

Op onderstaande foto zien we ’t Marktstraatje in de jaren 1930.

Torhout130

Nieuws uit het Houtlandinstituut

Dat het Houtlandinstituut een sportieve school is, wisten we al langer. Op het West-Vlaamse kampioenschap tafeltennis in Zwevegem, een tornooi georganiseerd door de stichting Vlaamse Schoolsport, wisten deze leerlingen een medaille binnen te halen: Iris Vanoverschelde uit 1 B behaalde goud in haar categorie, Cindy Lebrun en Nina de Schepper (allebei uit 4 Handel) bemachtigden respectievelijk zilver en brons. Ook de leerlingen van het zesde jaar BSO verdienen een pluim. Zij wonnen de wedstrijd ‘PAV-aBSOluut!’. De bedoeling was om in een videoclip de waarde van het…

Read More »

Decleir – Nieuwsbrief

Het is zover, de eigenlijke wegenwerken zijn gestart. Tijdens deze werken blijven wij steeds bereikbaar. Komende van Torhout centrum zijn wij bereikbaar ZONDER OMLEIDING Komende van Ichtegem zijn wij bereikbaar door omleiding te volgen naar de GELE ZONE (Omleiding via Wijnendale) Laat u niet afschrikken hierdoor en kom zeker langs voor de WIJNDEGUSTATIE volgende week vrijdagavond  13 maart of onze OPENDEURDAGEN volgende week zaterdag 14 en zondag 15 maart. Van harte welkom, Het ‘Autobedrijf Decleir’ team OPENDEURWEEKEND OP ZATERDAG 14 EN ZONDAG 15 MAART Om u nog…

Read More »

Carnaval opnieuw een groot feest

Op zondag 8 maart was het opnieuw carnaval in Torhout. Feestvierders konden genieten van een stralende lentezon, een mooie stoet en één groot feest. Er waren ongeveer 30 wagens die deelnamen.

Afb 00189.jpg
Afb 00190.jpg
Afb 00191.jpg
Afb 00192.jpg
Afb 00193.jpg
Afb 00194.jpg
Afb 00079.jpg
Afb 00080.jpg
Afb 00081.jpg
Afb 00001.jpg
Afb 00082.jpg
Afb 00002.jpg

(c) Apriotief bvba

Cloet start met ijsjesverkoop aan het raam

Vanaf vandaag kan je opnieuw genieten van een heerlijk ijsje aan het raam van Ijsdelicatessen Cloet. Ideaal voor de zonnige lentedagen die op komst zijn! Ook Pasen komt stilaan om de hoek loeren. Cloet biedt daarom een ruim assortiment aan paaseitjes en chocoladefiguurtjes. Ten slotte zijn er binnenkort de communie- en lentefeesten. Je kan bij Cloet terecht voor ijslammetjes (vanaf €3,70 per persoon) en een open boek (vanaf €4,10 per persoon). Huur je liever zelf een antieke ijsfiets of friscobox? Ook dit kan allemaal geregeld…

Read More »

Opendeurdag Campus Houtland

Op zondag 15 maart van 10u tot 12u en van 14u tot 16u stelt Campus Houtland zijn deuren open voor het publiek. Tijdens deze opendeurdag kan je kennismaken met Basisschool De Ladder, het Secundair waar je verschillende lesdemonstraties kan volgen en de Avondschool die workshops geeft. Ondertussen is er doorlopend een tweedehandsbeurs en ’s middags kan je, mits inschrijving, genieten van kip met frietjes. Dit alles wordt vergezeld met een aperitief optreden en een tombola.

Read More »