Koddaert NV dit weekend op Kanaal Z

Koddaert zit niet stil en wil daarom graag zijn dynamische visie op internationale handel met u delen. Als Belgische stockist van tweedekeus staalproducten, laat Koddaert geen kans onbenut om de producten op een eerstekeus manier wereldwijd te commercialiseren. Onlangs werd samen met de nieuwe website, een online veilingsysteem gelanceerd waarbij geregistreerde klanten in real-time op een lot kunnen bieden. Wie Koddaert zegt, denkt natuurlijk ook aan tennis. Wilt u meer weten over de ijzersterke link tussen Koddaerts business en tennis op topniveau? Kijk dan zeker…

Read More »

AZ Sint-Rembert heeft grootste en modernste spoed van Vlaanderen

Met bekwame spoed…

In maart 1983 startte het toenmalige Sint-Rembertziekenhuis als eerste privékliniek een Mobiele Urgentie Groep op. Na Leuven en het AZ Sint-Jan was dat trouwens nog maar de derde MUG-dienst in België. Die pioniersrol wil Torhout verder blijven spelen en daarom moderniseerde het net voor de Open Bedrijvendagen 2014 de hele spoedafdeling.

Wim Van Belle is sedert 2008 diensthoofd spoedgevallen. In 1992 streek Wim in Sint-Rembert neer en werkte er toen op spoed en op intensive care. Zijn grote betrachting: “de spoed op de kaart zetten!”. Met 32 mensen op de afdeling is hij daar alvast in geslaagd. Die ambitie bij Wim (44) blijkt ook uit de opleidingen die hij volgde. Hij startte met verpleegkunde, voegde daar een bachelor aan toe, trok vervolgens naar Gent om zich bij te scholen op vlak van  intensief, spoed en MUG en volgde in 2008 ook nog een opleiding management. Geen overbodige luxe als je weet dat Wim verantwoordelijk is voor het management van de spoed op vlak van werking, budget en personeel.

24 op 24 uur specialist op de afdeling

“De Mug rukte vorig jaar 760 keer uit”, zegt Wim. “Dat was voor hart- en vaatziekten, bewustelozen, verkeersslachtoffers, kinderen… Telkens er een medisch team nodig is, gaat altijd een specialist acute geneeskunde mee met de MUG. Die is hier 24 op 24 uur aanwezig op de spoed. We hebben met dokter Van Haevere trouwens ook een eigen anesthesist-urgentist.”

“We maken er ook een erezaak van dat we iedereen binnen de tien minuten kunnen bereiken. Dat is geen sinecure als je weet dat onze grenzen gaan tot Leke, Zwevezele, Eernegem, Bekegem, Zedelgem, Ruddervoorde, Lichtervelde, een deel van Gits, Zarren en een deel van Diksmuide. Voor veraf gelegen plaatsen kunnen we dan ook beroep doen op een helikopter die vanuit Brugge vertrekt.”

Kwaliteit

“De nadruk ligt hier op kwaliteit en klantvriendelijkheid. Daarom werd de hele afdeling in 2014 compleet vernieuwd. Weg met de gordijnen, er is handvrije bediening van deuren, er zijn gesloten kasten in de boxen… Dat allemaal om infecties tegen te gaan. In de nieuwe spoed zijn drie zones: acuut, ambulant en chronisch. In totaal zijn er 15 boxen en daarnaast is er ook een isolatieruimte voor agressieve patiënten, een speciale kinderbox en een spreekruimte. Omwille van veiligheidsredenen kan niemand de spoed zelf binnen zonder dat wij die binnenlaten. De garage, met zijn 314m² en drie uitrijpoorten de grootste in Vlaanderen, kan wel betreden worden. In 2014 werden wij uitgeroepen tot de modernste spoedafdeling in België. En in de strijd tegen Ebola hebben ze in België onze procedures qua hygiëne overgenomen. Het materiaal is er maar de uitstekende verstandhouding en samenwerking op onze dienst mag ook onderstreept worden. Alleen zo kunnen we de mensen uit de regio verzekeren van een perfecte service. Iedereen is belangrijk voor ons!”

Spoed17.jpg
Spoed18.jpg
Spoed19.jpg
Spoed20.jpg
Spoed21.jpg
Spoed22.jpg
Spoed01.jpg
Spoed02.jpg
Spoed03.jpg
Spoed04.jpg
Spoed05.jpg
Spoed06.jpg

(c) Apriotief bvba

Sfeerbeelden spaghetti-avond ten voordele van de Rembo’s

De Rembo’s zijn personeelsleden van AZ Sint-Rembert die de bergen gaan temmen ten voordele van de ALS liga België. Om het nodige geld in ‘de bidon’ te krijgen, werd een spaghetti-avond met tombola georganiseerd. Nu nog de spieren soepel krijgen en klaar is Kees.

RemboSpaghetti33.jpg
RemboSpaghetti34.jpg
RemboSpaghetti35.jpg
RemboSpaghetti36.jpg
RemboSpaghetti37.jpg
RemboSpaghetti38.jpg
RemboSpaghetti01.jpg
RemboSpaghetti02.jpg
RemboSpaghetti03.jpg
RemboSpaghetti04.jpg
RemboSpaghetti05.jpg
RemboSpaghetti06.jpg

(c) Apriotief bvba

Rembo’s klaar voor Tour for life

Op zaterdag 25 april organiseerde ziekenhuis AZ St-Rembert Torhout een spaghetti-avond voor het goede doel : ALS liga België.     “De opbrengst ondersteunt onze deelname aan Tour for life”, zegt Stefaan Vandekinderen. “Tour for Life is een volledig ondersteunde achtdaagse wielertour ten voordele van ALS Liga België. In een wielerploeg van tien renners gaan we de uitdaging aan de Alpen, Jura, Vogezen en Ardennen te overwinnen om te finishen op de markt in Torhout. De tour start in Italië op 30 augustus en komt…

Read More »

KM Torhout blijft in derde nationale

Door het gelijkspel tegen Temse en de nederlaag van Ath blijft KM Torhout ook volgend seizoen in derde nationale voetballen. Supporters konden de wedstrijd overigens gratis bijwonen en er was côte à l’os (wel betalend uiteraard) en …Schijt je rijk. Voor alle duidelijkheid: het ene was duidelijk gescheiden van het andere. Jan Vertonghen zag vanop de tribune een goed KM tijdens de eerste helft van de wedstrijd, een nerveus gedoe na de pauze. 1-1 eindstand. En toen kwam de koe. Verloren de juniores van trainer Franky Vanhooren ’s morgens nog in en tegen Loppem (en waarschijnlijk de titel) dan kreeg afscheidnemend trainer Franky Vanhooren dankzij de bonte koe toch een mooi afscheidscadeau van 1000 euro. Een mens zou voor minder een traan wegpinken. 

KM25.jpg
KM26.jpg
KM27.jpg
KM28.jpg
KM29.jpg
KM30.jpg
KM01.jpg
KM02.jpg
KM03.jpg
KM04.jpg
KM05.jpg
KM06.jpg

(c) Apriotief bvba

Dames 3 van VKT kampioen

Dames 3 van VKT werden op zaterdag 25 april kampioen in derde provinciale na een 3-0 zege tegen De Haan dat derde stond. De eerste set was niet voor hartlijders maar daarna zette de thuisploeg de puntjes op de i en de coach onder de douche…

VKTDames3_50.jpg
VKTDames3_51.jpg
VKTDames3_52.jpg
VKTDames3_53.jpg
VKTDames3_54.jpg
VKTDames3_55.jpg
VKTDames3_01.jpg
VKTDames3_02.jpg
VKTDames3_03.jpg
VKTDames3_04.jpg
VKTDames3_05.jpg
VKTDames3_06.jpg

(c) Apriotief bvba

Vleugje sfeer Vives-Rembertcorrida

Op vrijdagavond waren er wedstrijden over 5 en 10 kilometer. In afwachting van de prijsuitreiking was er een receptie en konden de lopers van een natje en een droogje genieten.

Corrida25.jpg
Corrida26.jpg
Corrida27.jpg
Corrida28.jpg
Corrida29.jpg
Corrida30.jpg
Corrida01.jpg
Corrida02.jpg
Corrida03.jpg
Corrida04.jpg
Corrida05.jpg
Corrida06.jpg

(c) Apriotief bvba

Vives-Rembertcorrida

Op vrijdagnamiddag 24 april stuurde de Sint-Rembertscholengroep 5200 leerlingen en enkele honderden leerkrachten de baan op. Een gezonde geest in een gezond lichaam, weet je wel…Torhoutvandaag stapte (even) mee.

Corrida87.jpg
Corrida88.jpg
Corrida89.jpg
Corrida90.jpg
Corrida91.jpg
Corrida92.jpg
Corrida01.jpg
Corrida02.jpg
Corrida03.jpg
Corrida04.jpg
Corrida05.jpg
Corrida06.jpg

(c) Apriotief bvba

Vriendinnen van Adeline

In Le Faso daagden vriendinnen van Adeline op en dat werd uiteraard een leuk weerzien…

LeFaso05.jpg
LeFaso01.jpg
LeFaso02.jpg
LeFaso03.jpg
LeFaso04.jpg
LeFaso05.jpg
LeFaso01.jpg
LeFaso02.jpg
LeFaso03.jpg
LeFaso04.jpg
LeFaso05.jpg
LeFaso01.jpg

(c) Apriotief bvba

Persbericht van stad Torhout – dienst jeugd

De Chiro Meisjes van Don Bosco is een bloeiende jeugdvereniging. Door het grote succes kampt de vereniging al een tijdje met plaatsgebrek. Maar na de zomer komt daar met hulp van heel wat vrijwilligers en de steun van de Stad Torhout verandering in. De Chiro zal het gebouw uitbreiden met twee lokalen die een geheel zullen vormen met het bestaande gebouw. Groepsleidster Laura Parmentier laat zich hiervoor bijstaan door oud-leidster Silke Deschoemaeker die de opvolging van de werking voor zich neemt. Voor deze verbouwingen diende…

Read More »

Oudersfeestje “Toy Story” van Chiro Jomada Wijnendale

Afgelopen zondag ging het oudersfeestje “Toy story” van de Chiro Jomada Wijnendale door in de parochiezaal in Wijnendale en het was een groot succes.

ToyStory414.jpg
ToyStory415.jpg
ToyStory416.jpg
ToyStory417.jpg
ToyStory418.jpg
ToyStory419.jpg
ToyStory001.jpg
ToyStory002.jpg
ToyStory003.jpg
ToyStory004.jpg
ToyStory005.jpg
ToyStory006.jpg

(c) Apriotief bvba

“Er was eens… Assepoester” – Een fantastische cast is er klaar voor!

Aanstaande zaterdag gaat “Er was eens… Assepoester” in première.

Toneelkring Sint-Rembert  brengt een zeer mooi, aangrijpend, humoristisch spektakel voor jong en oud. Torhout Vandaag laat je alvast kennismaken met de zeer enthousiaste cast op één van de repetities.

Assepoester15.jpg
Assepoester16.jpg
Assepoester17.jpg
Assepoester18.jpg
Assepoester19.jpg
Assepoester00.jpg
Assepoester01.jpg
Assepoester02.jpg
Assepoester03.jpg
Assepoester04.jpg
Assepoester05.jpg
Assepoester06.jpg