SK Torhout troepenschouw bij hoofdsponsor Vermystone

SK Torhout hield troepenschouw bij hoofdsponsor Vermystone. De ploeg start volgend jaar opnieuw in vierde provinciale en is er duidelijk klaar voor.

SK20.jpg
SK21.jpg
SK22.jpg
SK23.jpg
SK24.jpg
SK25.jpg
SK00.jpg
SK01.jpg
SK02.jpg
SK03.jpg
SK04.jpg
SK05.jpg

(c) Apriotief bvba

Opening Bedrijvencentrum 3Koningen

Ruim 300 genodigden kwamen de opening bijwonen van het nieuwe bedrijvencentrum 3Koningen van Joost Vanhaerents in de Oude Gentweg. Een impressie…

3Koningen50.jpg
3Koningen51.jpg
3Koningen52.jpg
3Koningen53.jpg
3Koningen54.jpg
3Koningen55.jpg
3Koningen01.jpg
3Koningen02.jpg
3Koningen03.jpg
3Koningen04.jpg
3Koningen05.jpg
3Koningen06.jpg

(c) Apriotief bvba

Vanhaerents opent bedrijvencentrum 3koningen

Coworking nu ook mogelijk in Torhout

Working apart together. Dat is wat ondernemers doen in een coworkingspace: ze bedrijven elk hun eigen activiteit, maar delen hun vaste kosten en creativiteit. Joost Vanhaerents vond het de ideale manier om zijn leegstaande pand in de Oude Gentweg in Torhout een nieuwe bestemming te geven. 

3Koningen04    3Koningen05b

Coworkingspaces zijn dan wel de trend van het moment, in Torhout en omgeving bleven de initiatieven in die richting uit. Dat inspireerde Joost Vanhaerents voor zijn eigen pand in de Oude Gentweg. “Sinds Vanhaerents nv in 2012 in bouwgroep Artes was opgegaan, stond het gebouw grotendeels leeg. Door er een coworkingplek van te maken, krijgt het nu een tweede leven.”

Omdat de benedenverdieping – die dateert uit de jaren 80 – meer dan een likje verf kon gebruiken, liet Vanhaerents er eerst de architecten van BURO II & archi+I op los. Het resultaat mag er zijn: de transparante architectuur, het vele licht en de rustige kleuren maken van het bedrijvencentrum een aangename werkplek. Joost Vanhaerents: “Je besteedt enorm veel tijd op kantoor. Het is belangrijk dat je je er thuis voelt. Daarom ook dat we de muren van de gemeenschappelijke ruimtes opfleuren met kunst uit de VanhaerentsArtCollection. Dat werkt inspirerend.”

Kantoor groeit mee met het bedrijf

Zowel boven als beneden zijn telkens maximum vijftien kantoorruimtes van 11 tot 35 m² beschikbaar, al dan niet gemeubileerd. De grootte van het kantoor kan makkelijk mee evolueren met de groei van de onderneming. Het bedrijvencentrum is dus ideaal voor starters die hun kantoor uit hun eigen living willen, maar niet precies weten wat de toekomst brengt. Ook voor bijvoorbeeld advocaten of consultants met hoofdzetel in Antwerpen of Brussel kan 3koningen het perfecte satellietkantoor zijn.

Logistiek moeten de coworkers zich geen zorgen maken; alles is aanwezig: vergaderruimtes, een kitchenette, postverdeling, wifi, een conferentiezaal voor een 60-tal personen, uitgebreide archiefruimte… Er is zelfs een receptioniste die pakjes en klanten ontvangt als ze zelf buitenshuis zijn. Die professionele omkadering zorgt ervoor dat de ze zich rustig op hun eigen activiteiten kunnen concentreren. Ook wat de prijs betreft ligt alles op voorhand vast. De uitgaven vallen dus perfect te budgetteren.

Eerste huurders gevonden

Zonder al te veel publiciteit zijn de eerste huurders intussen gevonden. Een schoonmaakbedrijf, een ingenieursbureau, een boekhouder, een textielbedrukker en een telecomfirma namen er al hun intrek in.

  • Stijn Deman van AB Schoonmaak: “Sinds april werken we vanuit bedrijvencentrum 3koningen. De prima verhouding tussen prijs en kwaliteit, de professionele uitstraling en de moderne, strakke inrichting gaven voor mij de doorslag. We zijn vijf jaar bezig in de schoonmaaksector en kennen momenteel een sterke groei. Hier hebben we de ruimte om indien nodig uit te breiden.”
  • Geert Devolder van advies- en ingenieursbureau Group D. Engineering: “Vanuit Torhout kostte het me elke dag minstens een uur om me te verplaatsen naar het kantoor in Harelbeke. Dat vond ik niet langer efficiënt, zeker omdat ik mijn werk makkelijk vanop afstand kan doen. Daarom heb ik ervoor gekozen om hier een kantoor te betrekken. Ik verkoos een satellietkantoor boven mijn eigen living, omdat de scheiding tussen werk en privé zo duidelijker is. Uit ervaring weet ik dat het werk anders nooit gedaan is.”
  • Brecht Vanderper van Bofisc: “Ons boekhoudkantoor bestaat intussen negen jaar. Je vond ons al terug in Ieper en Ardooie. Om dichter bij de klanten uit Torhout en omgeving te zitten, waren we op zoek naar een extra locatie. 3koningen is voor ons ideaal: dicht bij de snelweg en makkelijk bereikbaar.”

3Koningen01

  • Ruben Vandendriessche van R-Dreams: “Ik ben het bedrijf in textielbedrukking vanuit mijn living begonnen. Toen er enkele medewerkers bijkwamen, zijn we naar een iets grotere handelsruimte verhuisd. Maar ook daar waren we gauw uitverteld. Ik heb voor 3koningen gekozen omdat hier ruimte is voor groei. Het kantoor kan mee evolueren met de resultaten van het bedrijf. Ook handig, je kunt hier een stukje loods huren om een en ander op te slaan. Klanten die bij ons over de vloer komen, geven ons veel positieve commentaar.”

3Koningen03

  • Filip Windels van telefoniebedrijf Tel-Smart: “Ik woon vlakbij het bedrijvencentrum en kom vooral naar hier om opleidingen te geven en om verdelers en leveranciers te ontvangen. Ik apprecieer de flexibiliteit van de formule. De prijs is all-in en er is voldoende ruimte. Ik was snel overtuigd.”

Houtlandinstituut provinciaal kampioen minivoetbal

Afgelopen week namen de scholieren van het Houtlandinstituut Torhout deel aan het provinciaal kampioenschap minivoetbal in Ardooie. In een finale tegen ploegen uit Kortrijk, Brugge en Meulebeke slaagden de leerlingen erin om de beker mee naar huis te nemen en bijgevolg kampioen te worden. In het team speelden leerlingen uit verschillende richtingen van de derde graad: Vahé Hovhannisyan, Thomas Vande Veire, Kjartan Deseure, Michael Vandenmaele, Gilles Vandenbroele en Jari Kindt.

Read More »

Vzw spi’riet schenkt 200 euro aan vzw Tordale

Het festivalletje dat vzw spi’riet organiseerde op 9 mei was een schot in de roos. Met de opbrengst van het evenement steunen ze verschillende goede doelen waaronder vzw Tordale. Vzw spi’riet overhandigde een cheque van € 200 aan de bewoners van de Seinestraat, een semi-gesloten unit voor mensen met een verstandelijke beperking en bijkomende gedrags- en emotionele problemen. Dit bedrag zal gebruikt worden om een pingpongtafel aan te kopen.

Spiriet1    Spiriet2

 

Nacht is op zoek naar 30 medewerkers!

Dinsdagavond vond de persconferentie plaats van de Nacht van West-Vlaanderen. Met meer dan honderd aanwezigen was dat alvast een succes. Nu nog hopen op goed weer. De Nacht is alvast nog op zoek naar 30 medewerkers. Vooral de uitbating van de bar in de Mast baart het organisatiecomité nog zorgen. Wie wil meewerken, neemt zo snel mogelijk contact op met secretaris Peter Verplancke: 0475 39 37 13 of nachtvv@telenet.be.

36ste Nacht van     West-Vlaanderen    36ste Nacht van     West-Vlaanderen

 

Persmap

NVV19.jpg
NVV20.jpg
NVV21.jpg
NVV22.jpg
NVV23.jpg
NVV24.jpg
NVV01.jpg
NVV02.jpg
NVV03.jpg
NVV04.jpg
NVV05.jpg
NVV06.jpg

(c) Apriotief bvba

 

Heidi Neyrinck nieuw gezicht van De Foyer

Heidi Neyrinck en Kurt Cabooter willen van De Foyer een trendy zaak maken. Vanaf 15 april startte Heidi met die opdracht.

“De Foyer is elke dag, behalve op vrijdag, open van 10 tot 18 uur”, zegt Heidi. “Als er voorstellingen zijn, zijn we uiteraard ook op vrijdag open en blijven we ook op de andere dagen langer open. Dat kan dan tot 23, 24 of zelfs 1 uur zijn. We willen zeker niemand buiten steken. Integendeel! De Foyer moet een plaats worden waar iedereen, iedereen kan ontmoeten. Na een voorstelling kunnen kijkers en spelers hier iets drinken en rustig nagenieten. Maar zelfs als er geen voorstellingen zijn dan moeten mensen de weg vinden naar onze zaak en ons heerlijk zonnig terras dat uitkijkt op Park de Brouckere. Tussen 14 en 17 uur is er terras met tearoom. Naast pannenkoeken, ijsjes als dame blanche en coupe Brésilienne, zijn er ook snacks als spaghetti en croques met of zonder groentjes te verkrijgen. Naast een resem streekbieren is er uiteraard ook Sangria in de zomer… Buiten het seizoen, tussen 1 oktober en 31 maart, sluiten we ook op zondag.

Foyer02.jpg
Foyer03.jpg
Foyer04.jpg
Foyer05.jpg
Foyer06.jpg
Foyer07.jpg
Foyer01.jpg
Foyer02.jpg
Foyer03.jpg
Foyer04.jpg
Foyer05.jpg
Foyer06.jpg

De Foyer
Aartrijkestraat 6
8820 Torhout
Tel./fax: 050 68 02 71
Heidi Neyrinck : 0474/505106
Email : foyer.ccdebrouckere@telenet.be

TC De Koddaert plaatst defibrilator!

Tc De Koddaert heeft alles over voor het welzijn van zijn sportende leden en bezoekers. Daarom werd er nu een defibrilator geplaatst in de ingang van het clubhuis in de Schoolstraat 12 in Wijnendale. Die inkomhal is open van ’s morgens 7 tot ’s avonds 24 uur. Zowel bezoekers van de club of de tearoom als omwonenden kunnen er dus, indien nodig, gebruik van maken. Commentaar van eigenaar Jean-Pierre Heynderick: “Ik hoop dat we er nooit gebruik hoeven van te maken maar als er iets gebeurt, kunnen we er wel degelijk levens mee redden!”

TCKoddaertDefibrilator

Dag van de ziekenhuismedewerker

Als dank voor de dagdagelijkse inzet van alle beroepsgroepen in het ziekenhuis AZ Sint-Rembert bood de directie iedere medewerker op 12 mei tussen 6.30 en 9 uur een ontbijt aan in de cafetaria. Dat werd bijzonder gesmaakt…

DagZiekenhuismedewerker16.jpg
DagZiekenhuismedewerker17.jpg
DagZiekenhuismedewerker18.jpg
DagZiekenhuismedewerker19.jpg
DagZiekenhuismedewerker20.jpg
DagZiekenhuismedewerker21.jpg
DagZiekenhuismedewerker01.jpg
DagZiekenhuismedewerker02.jpg
DagZiekenhuismedewerker03.jpg
DagZiekenhuismedewerker04.jpg
DagZiekenhuismedewerker05.jpg
DagZiekenhuismedewerker06.jpg

(c) Apriotief bvba

Evangelisch Zendingswerk Vlaanderen heeft nieuwe thuishaven in Bakvoordestraat

Evangelisch Zendingswerk Vlaanderen ‘Het Levende Brood’ resideerde vroeger in de Vanhullestraat. Na de verkoop van die gebouwen, moest worden uitgekeken naar een nieuwe thuishaven. Die werd gevonden in de Bakvoordestraat 19.

EZV05.jpg
EZV01.jpg
EZV02.jpg
EZV03.jpg
EZV04.jpg
EZV05.jpg
EZV01.jpg
EZV02.jpg
EZV03.jpg
EZV04.jpg
EZV05.jpg
EZV01.jpg

EZV ‘Het Levende Brood’ is een gemeenschap van mensen die Jezus Christus beschouwen als hun persoonlijke Verlosser en Zaligmaker. Leven naar de richtlijnen van het geïnspireerde woord van God ‘de bijbel’ is de boodschap. De verkondiging van het Evangelie tot het winnen van nieuwe zielen en de groei van de gemeenschapszin in de gemeente en de zorg voor elkaar zijn twee belangrijke doelstellingen.

2 juni: Raf Depuydt

Op dinsdag 2 juni om 19 uur vertelt Jockey Raf Depuydt zijn levensverhaal: “Leven met hoogten en laagten…maar een goede Finish!”

Info

Elke zondagmorgen is er een eredienst om 10 uur, op zaterdagmorgen (9.30 uur) is er bijbelstudie en op woensdagavond (19.30 uur) gebedsavond. Alles vindt plaats in de Bakvoordestraat 19 in Torhout. Info: 0476 77 91 19.

Duatlon Memorial Benny Vansteelant: Torhoutenaars betalen 7,5 euro minder als ze inschrijven in de meimaand!

Op zondag 20 september 2015 gaat in Torhout op de wijk Maria Asumpta de vijfde editie van de duatlon Memorial Benny Vansteelant door, tevens ook het Belgisch Kampioenschap Sprintduatlon.  Het wordt dus een nationaal hoogstaande wedstrijd waarin de toppers het tegen elkaar opnemen in een strijd voor de Belgische titel. We geven echter ook recreanten voldoende kansen en zorgen voor verschillende wedstrijden waardoor kids, jeugd en recreanten aan hun trekken zullen komen.  De afstanden zijn voor een recreant zeker doenbaar: 4,5 km lopen, 18,5 km…

Read More »

Infoavond Houtlandinstituut

Op maandag 18 mei organiseert het Houtlandinstituut een infoavond in verband met de overstap naar het secundair onderwijs. U krijgt wat meer informatie omtrent de werking van deze unieke school. Indien u dit wenst, kan u een rondleiding krijgen. Hebt u achteraf nog vragen? Geen probleem! De leerkrachten, de leerlingenbegeleiders en de directeur staan u graag te woord bij een hapje en een drankje. Grijp deze kans en schrijf u nu in via een e-mail aan receptie@houtland.be met als onderwerp ‘infoavond 2015’ en volgende gegevens:…

Read More »

Vives naar Dover!

Met de studenten Engels 2 uit de lerarenopleiding VIVES Torhout trekken ze op vrijdag 8 mei naar Dover (UK) om er een projectdag in een lagere school te organiseren. Deze school, White Cliffs Primary College, werd iets meer dan 10 jaar geleden door Ofsted (Engelse schoolinspectie) nog bestempeld als een van de slechtst presterende scholen. Sindsdien is de school in een grotere scholengemeenschap opgenomen en waait er een nieuwe, frisse wind. Het samenwerkingsproject is daar een mooi voorbeeld van. Bovendien kan Vives dit jaar ook rekenen op een mooi financieel duwtje van onze provincie.

VivesDover13.jpg
VivesDover14.jpg
VivesDover15.jpg
VivesDover16.jpg
VivesDover17.jpg
VivesDover18.jpg
VivesDover01.jpg
VivesDover02.jpg
VivesDover03.jpg
VivesDover04.jpg
VivesDover05.jpg
VivesDover06.jpg

(c) Apriotief bvba

Sireschieting bij het “Koninklijk Handbooggild Sint-Sebastiaen”

Het “Koninklijk Handbooggild Sint-Sebastiaen”, de oudste vereniging van onze Sparrenstede, heeft al meer dan 600 jaar uitdrukkelijk veel aandacht voor de broederschap onder zijn schutters. Op 1 mei vond de sireschieting plaats.

Sint-Sebastiaansgild77b

Eens per jaar, ter gelegenheid van de ‘Gaeydag’ in het vroege voorjaar, wordt ‘upwaerts’ geschoten. Een ‘perse’ wordt dan gerecht en op de top getooid met een opzichtelijk gekleurde oppergaai, de koningsvogel. De schutter die op deze koningsschieting de oppergaai kan vellen, mag zich voor een jaar ‘Koning’ van het Gild noemen en wordt dan ook als ‘sire’ aangesproken.

Koen Bruneel werd dit jaar ‘Koning’ en Bart Degrande werd door zijn verdiende tweede plaats ‘Baljuw’. Maar liefst 66 schoten waren nodig om de strijd tussen deze twee schutters te beslechten…

www.st-sebastiaansgilde.be

Sint-Sebastiaansgild72.jpg
Sint-Sebastiaansgild73.jpg
Sint-Sebastiaansgild74.jpg
Sint-Sebastiaansgild75.jpg
Sint-Sebastiaansgild76.jpg
Sint-Sebastiaansgild77.jpg
Sint-Sebastiaansgild01.jpg
Sint-Sebastiaansgild02.jpg
Sint-Sebastiaansgild03.jpg
Sint-Sebastiaansgild04.jpg
Sint-Sebastiaansgild05.jpg
Sint-Sebastiaansgild06.jpg

(c) Apriotief bvba