KM trekt doelman Ilias Rchidi aan

Door de zware schouderblessure van Chris Capelle, die zes maanden out is, mag Torhout KM nog een nieuwe doelman aantrekken.  De keuze viel op de 21-jarige Ilias Rchidi  die de dubbele Marokkaanse en Belgische nationaliteit heeft. De Basseveldenaar die in Gent studeert waar hij ook op kot zit, moet de concurrentie aangaan met onze andere jonge doelman Abdou Cissokho. Via Bassevelde, Lokeren, Club Brugge en SK Berlare belandde hij bij Dender waar Torhout hem nu weghaalt.

Read More »

Outdoor TC De Koddaert sloot de deuren met Dick Norman en Sabine Appelmans

Op het slotfeest van outdoor TC De Koddaert in Wijnendale kwamen Dick Norman en Sabine Appelmans langs. Zoals op de foto’s te merken is, smaakte het naar nog… Op naar de indoor nu: Koolskampstraat 28. 

Koddaert23.jpg
Koddaert24.jpg
Koddaert25.jpg
Koddaert26.jpg
Koddaert27.jpg
Koddaert28.jpg
Koddaert01.jpg
Koddaert02.jpg
Koddaert03.jpg
Koddaert04.jpg
Koddaert05.jpg
Koddaert06.jpg

(c) Apriotief bvba

AZ Sint-Rembert en AZ Sint-Jan Brugge vormen een pool Chirurgie

AZ Sint-Rembert en AZ Sint-Jan Brugge blijven bewijzen dat de samenwerkingsovereenkomst die ze vorig jaar ondertekenden geen dode letter is. Het uitgangspunt van de samenwerking tussen beide ziekenhuizen is om patiënten continuïteit van zorg te bieden door medische expertise uit te wisselen. Dat doen beide ziekenhuizen vanaf nu ook op het vlak van heelkunde door een pool van chirurgen samen te stellen. Op de foto zittend v.l.n.r.: dr. Hans Rigauts (algemeen directeur AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV), de hr. Wim Allemeersch (algemeen directeur AZ Sint-Rembert), dr.…

Read More »

Fashion, Food en Fun

Fashion, Food en Fun was aangenaam. De modeshow op vrijdag in de Mast was een voltreffer, het vintage foodtruck festival, de stoomcarrousel, de wijn en mojito degustaties en de salsa en tango demonstraties kleurden de Markt en de Burg. Wij kuierden in het weekend even door de Torhoutse straten…

_FoodFun08.jpg
_FoodFun09.jpg
_FoodFun10.jpg
_FoodFun11.jpg
_FoodFun12.jpg
_FoodFun13.jpg
FoodFun01.jpg
FoodFun02.jpg
FoodFun03.jpg
FoodFun04.jpg
FoodFun05.jpg
FoodFun06.jpg

(c) Apriotief bvba

Groene 62 volledig heringericht

Op maandag 28 september openden de Provincie West-Vlaanderen en stad Torhout de heringerichte ‘Groene 62’, de voormalige spoorlijn tussen Oostende en Torhout die nu een fietspad is. De herinrichting gebeurde in zeven verschillende fasen. Tussen 2012 en 2015 werden stukken nieuwe fietspaden aangelegd, herstellingen en taludversterkingen aangebracht en straatmeubilair voorzien. In totaal kostten de werken 2,14 miljoen euro waarvan de provincie 1,8 miljoen voor haar rekening nam. Ook Toerisme Vlaanderen en het Fietsfonds droegen hun steentje bij. Het functioneel fietspad tussen Wijnendale en Torhout was…

Read More »

Startdag bij Chiro Jomada Wijnendale

Ook Chiro Jomada startte het werkjaar op. Of moeten we zeggen speeljaar. De kids waren er klaar voor. Alle hens aan dek voor de leiding dus. 

De nieuwe groepsleiding voor chiro Jomada Wijnendale: Lara Van de Velde en Ewoud Coysman.

Voor meer informatie kunnen de ouders terecht op de website: www.chirowijnendale.be

ChiroJomada18.jpg
ChiroJomada19.jpg
ChiroJomada20.jpg
ChiroJomada21.jpg
ChiroJomada22.jpg
ChiroJomada23.jpg
ChiroJomada01.jpg
ChiroJomada02.jpg
ChiroJomada03.jpg
ChiroJomada04.jpg
ChiroJomada05.jpg
ChiroJomada06.jpg

(c) Apriotief bvba

Schoolfeest Basisschool Driekoningen

Het schoolfeest van Basisschool Driekoningen was als naar jaarlijkse gewoonte een voltreffer. Een zonovergoten sfeerbeeld…

Driekoningen095.jpg
Driekoningen096.jpg
Driekoningen097.jpg
Driekoningen098.jpg
Driekoningen099.jpg
Driekoningen100.jpg
Driekoningen001.jpg
Driekoningen002.jpg
Driekoningen003.jpg
Driekoningen004.jpg
Driekoningen005.jpg
Driekoningen006.jpg

(c) Apriotief bvba

Opening van het nieuwe cultureel seizoen

In het cultuurcentrum de Brouckere vond de opening van het nieuwe cultureel seizoen plaats. Daar hoorde een glaasje bij. Heidi en Kurt van De Foyer stonden paraat. Op naar een zalig (cultuur)seizoen.

CCdeBrouckere09.jpg
CCdeBrouckere10.jpg
CCdeBrouckere11.jpg
CCdeBrouckere12.jpg
CCdeBrouckere13.jpg
CCdeBrouckere14.jpg
CCdeBrouckere01.jpg
CCdeBrouckere02.jpg
CCdeBrouckere03.jpg
CCdeBrouckere04.jpg
CCdeBrouckere05.jpg
CCdeBrouckere06.jpg

(c) Apriotief bvba

Startdag Chiro Don Bosco en officiële opening nieuw lokaal

Starten deed Chiro Don Bosco in de Warande en daarna volgde de overrompeling van de eigen site. Iedereen, kinderen en ouders, wilden erbij zijn. Wij ook dus!

Chiro50.jpg
Chiro51.jpg
Chiro52.jpg
Chiro53.jpg
Chiro54.jpg
Chiro55.jpg
Chiro01.jpg
Chiro02.jpg
Chiro03.jpg
Chiro04.jpg
Chiro05.jpg
Chiro06.jpg

(c) Apriotief bvba

Officiële opening van de vernieuwde Velodroom

Op de Velodroom investeerde stad Torhout samen met Torhout Km in de verfraaiing van de omgeving rond het voetbalveld. Dat werd gevierd met een glaasje. Blijkbaar namen de spelers die officiële opening wat te letterlijk op want er werd nadien verloren tegen Gullegem met 1-5.

Velodroom15.jpg
Velodroom16.jpg
Velodroom17.jpg
Velodroom18.jpg
Velodroom19.jpg
Velodroom20.jpg
Velodroom01.jpg
Velodroom02.jpg
Velodroom03.jpg
Velodroom04.jpg
Velodroom05.jpg
Velodroom06.jpg

(c) Apriotief bvba

Nieuw Willemsfonds start met wandeling en bedanking Rachel Cools

Willemsfonds Torhout-Lichtervelde neemt een doorstart. Op zaterdag 26 september startte het nieuwe bestuur met een koffie en koek, een gegidst bezoek aan het aardewerkmuseum, een gegidste erfgoedwandeling en een hulde aan Rachel Cools die vele jaren voorzitter van de vereniging was. Het nieuw bestuur dat is: Yves Stofferis (voorzitter), Renate Vervynckt (ondervoorzitter), Steve Van de Capelle (penningmeester), Niels Sandra (secretaris) en Elke Carette (bestuurslid).

Read More »

De Nacht bedankte zijn medewerkers met barbecue

Vzw De Nacht die de Nacht van West-Vlaanderen organiseert, bedankt elk jaar zijn vele vrijwilligers met een gratis barbecue. Uiteraard wordt er nog eens nagepraat over de voorbije editie. Ondertussen is het bestuur al bezig met de nieuwe Nacht. 

NachtBBQ23.jpg
NachtBBQ24.jpg
NachtBBQ25.jpg
NachtBBQ26.jpg
NachtBBQ27.jpg
NachtBBQ28.jpg
NachtBBQ01.jpg
NachtBBQ02.jpg
NachtBBQ03.jpg
NachtBBQ04.jpg
NachtBBQ05.jpg
NachtBBQ06.jpg

(c) Apriotief bvba

Mostaard Wostyn bekoort sterrenchefs

Het verhaal van de familie Wostyn is vermoedelijk meer dan twee eeuwen oud. We schrijven 1802. In de annalen wordt moeder Barbara Cloet geregistreerd als ‘mosterdmaker’. Een kleine zeventig jaar later, in 1869, beginnen broers Ivo-Jacob en Désiré Wostyn met het breken en malen van mosterdzaad. De productie komt op gang en de aankoop van een stoommachine zorgt ervoor dat er op grote schaal mosterd gemaakt kan worden.

Vijf generaties later is de leiding in handen van Piet Wostyn, achterkleinzoon van Ivo-Jacob. De zaak is uitgegroeid tot een wereldspeler. Klanten uit Nederland, Frankrijk, Spanje, Denemarken, Noorwegen en Zweden komen hoogstpersoonlijk de delicatesse aankopen of bestellen ze online via één van de geprefereerde webshops. Maar wat maakt de mosterd nu zo uniek? Dat is ongetwijfeld de combinatie van passie en topingrediënten! Aan de basis van het originele, geheime familierecept liggen superfijn gemalen donkere Brassica Nigra mosterdzaadjes die het product zijn buitengewone aroma geeft. Het is de enige mosterd die minder dan twee procent zout bevat en gemaakt wordt zonder kleurstoffen, bewaar- en bindmiddelen. Bovendien is ze gluten- en lactosevrij. Het valt dan ook niet te verwonderen dat speciaalzaken en topchefs zoals Geert Van Hecke (De Karmeliet), Gert De Mangeleer (Hertog Jan), Peter Goossens (Hof van Cleve), Peter De Clercq (Elckerlijc) en Kobe Desramaults (In De Wulf) deze ambachtelijke mosterd graag in hun aanbod verwerken.

Wostyn38.jpg
Wostyn39.jpg
Wostyn40.jpg
Wostyn41.jpg
Wostyn42.jpg
Wostyn43.jpg
Wostyn01.jpg
Wostyn02.jpg
Wostyn03.jpg
Wostyn04.jpg
Wostyn05.jpg
Wostyn06.jpg

Naast de mosterd is het gamma ondertussen uitgebreid met mosterdjenever, mosterdpralines en mosterdbier. De zuivere graanjenever met een alcoholpercentage van 40% wordt volgens een meer dan honderdvijftig jaar oud recept gebrouwen door Distilleerderij Leukenheide in Limburg, net als Mostaard Wostyn een zaak met een rijke traditie. De pralines zijn van de hand van Chocolaterie Denolf uit Torhout en haalden al meermaals de pers. De mosterd geeft aan de praline een zoetzure smaak. Het mosterdbier ‘Ijzeren Arm’ tenslotte werd twee jaar geleden gelanceerd naar aanleiding van het honderdvijvenveertig jarig bestaan en gebrouwd door ’t Brugs Bierinsituut. ‘Ijzeren Arm’ verwijst naar Graaf Boudewijn I, ook wel gekend als Boudewijn met de Ijzeren Arm. Hij bracht de relikwieën van Sint-Donaas naar de kloosterkerk van Torhout alvorens ze later in Brugge onder te brengen.

Ook de mosterdpotten zelf zijn stuk voor stuk hebbedingen. Vervaardigd uit steen, zorgen ze ervoor dat de mosterd optimaal – koel en donker – bewaard wordt. Van de acht soorten, worden er nog vijf met de hand gedraaid. In de keuken van Jeroen Meus hebben ze alvast een prominent plaatsje gekregen.  Misschien ook binnenkort in de jouwe?

Het winkeltje in het ouderlijk huis op het Conscienceplein is zeker en vast een bezoekje waard. De mosterdgeur komt je tegemoet van zodra je er binnen stapt en je wordt met open armen ontvangen door Piets’ echtgenote Annick. Het is dagelijks geopend behalve op donderdagnamiddag, zaterdagnamiddag en zondag. Bedrijfsbezoeken met mogelijkheid tot proeven, zijn mogelijk op maandag, dinsdag en zaterdag.

www.mostaardwostyn.be

Modeshow is opener van fashion, Food & Fun

Na tien jaar achtte het organisatiecomité van de Dag van de Klant de tijd rijp om aan de geijkte formule van de modeshow en de rondgang naar de winkels eind september en in oktober het Open Winkelweekend, stevig te sleutelen. Alles wordt nu samengebundeld in het weekend van 25, 26 en 27 september. In tegenstelling tot de vorige jaren is de modeshow nu de opener van het feestweekend in plaats van top of the bill. Tanja Werbrouck, Tom Dekoninck (de nieuwe voorzitter van Unizo), Mia…

Read More »

Prijswinnaars zoektocht (Be)Leef Torhout

Na een ultieme controle door de heer deurwaarder Paul Bruloot en het elimineren van zij die op hetzelfde adres wonen, blijven er elf winnaars over: Hoofdprijs 500 euro cash: Marleen Verlinde, J. Boschlaan 3, Torhout Jacqueline Van Den Broucke, Beerstraat 13/6, Torhout (Wint een Torhoutbon t.w.v. 20 euro + 1 gratis cinematicket Kinepolis 1+1) Martine Van Wulpen, Boudewijn Hapkenstraat 16, Torhout (Wint een bon ’t Groentehuisje t.w.v. 20 euro + 1 gratis cinematicket Kinepolis 1+1) Thierry De Min, Roeselaarseweg 10A, Torhout (Wint een bon de Bistroteek t.w.v.…

Read More »

Groenhovebos opnieuw open voor publiek

Stad Torhout meldt  bij monde van preventieadviseur Steven Lambotte  dat het Groenhovebos opnieuw open is voor het publiek. Het onweer en de storm van 29 augustus richtte een ware ravage aan in het bos. Met vereende krachten werden alle omgevallen bomen, afgeknakte elektriciteitsdraden en losse takken uit bomen en bos verwijderd. Goed nieuws dus voor de wandelaars, de joggers, fietsers en ruiters…

Read More »

Officiële lancering BNI Chapter BNI De Wynendaele in het Gravenhof

Op donderdag 1 oktober wordt het officiële startschot gegeven van het zevende West-Vlaamse BNI chapter: BNI De Wynendaele (Torhout). In Het Gravenhof zullen twintig ondernemers zichzelf, hun bedrijf en BNI De Wynendaele (Torhout) officieel voorstellen aan een tweehonderdvijftigtal geïnteresseerde gasten en de pers. Het wordt het vierenveertigste BNI chapter in Vlaanderen dat ruim 1350 leden telt. BNI is een internationale zakelijke netwerkorganisatie die werkt rond ‘Givers Gain’, oftewel ‘Geven Loont’. Het netwerk berust op het principe van aanbevelingen of ‘referral marketing’ en bewijst al jaren zijn…

Read More »

Houtlandse scholenveldloop

De 32ste Houtlandse scholenveldloop was opnieuw een schot in de roos. Met 700 deelnemers mag men van een geslaagde organisatie spreken. www.torhoutvandaag.be zag dat het goed was.

Veldloop94.jpg
Veldloop95.jpg
Veldloop96.jpg
Veldloop97.jpg
Veldloop98.jpg
Veldloop99.jpg
Veldloop01.jpg
Veldloop02.jpg
Veldloop03.jpg
Veldloop04.jpg
Veldloop05.jpg
Veldloop06.jpg

(c) Apriotief bvba

Oplossing zoektocht (Be)Leef Torhout

Zin (nummers en woorden in etalages): De nacht wacht wel zei de man toen hij als een dief in de nacht en bij nacht en ontij verdween. Antwoorden vragen 1)    Waterspaarbekken Hazelbeek: waterbevoorrading van (voor) land- en tuinbouw. Het gaat hier wel degelijk over het Waterspaarbekken Hazelbeek (zie bord). Hazelbeek alleen is fout want het gaat hier over meer dan de beek alleen! 2)    Huisnummer 1 3)    Huisnummer 5 4)    Bakvoordekapel. 1940. Moereveldpad. 5)    Vives 6)    Van onheil, van ziekten en rampen. 7)    Willemsfonds Torhout.…

Read More »

De Beelderij en Amano (Tordale) vanaf nu op de wekelijkse markt

Goed nieuws voor Torhoutenaren die graag eens binnenliepen in de Beelderij in de Fraeysstraat in Torhout. Omwille van de verkoop van het gebouw verhuisden makers en beelden naar een nieuwe site in de Statiestraat in Lichtervelde. Om de Torhoutse klanten beter te kunnen bedienen, pakt Tordale nu uit met een proefproject waarbij Amano (en de Beelderij dus) een keer per maand een stand zal hebben op de wekelijkse markt. Alles wat er gemaakt wordt in de ateliers van de dagbesteding zoals wenskaarten, sierraden, keramiek, kunst, houten speelgoed en gadgets kan je…

Read More »

Brandweerpost Torhout hield meer dan geslaagde opendeur

Op zondag 20 september kon de Torhoutse bevolking kennis maken met de werking van de brandweer. Kinderen stonden met open mond te kijken naar al dat watergeweld en straalden van trots als ze een ritje mochten maken met de grote brandweerauto.  De toekomst van Hulpverleningszone 1 West-Vlaanderen post Torhout zoals de brandweer van Torhout nu officieel heet, lijkt verzekerd. Zelfs de weergoden waren de spuitgasten goed gezind want het water van de brandweer was het enige dat uit een stralende hemel viel. Een impressie… (c) Apriotief…

Read More »

25 jaar Beenhouwerij Traiteur Lieven

Op 1 april 1990, 25 jaar geleden dus, startten Lieven Carrette en Ann Serpentier Beenhouwerij Traiteur Lieven op. Niet simpel want Lieven was afkomstig uit Roeselare. Hij mocht dan wel afstammen van een familie die generaties na elkaar slagers leverde, in Torhout was hij een nobele onbekende. Lang duurde dat echter niet. Hij opteerde van bij de start voor puur natuurlijk en hormonenvrij vlees. In 1991 lanceerde hij de Torhoutenaere pastei, ambachtelijk vervaardigd met toevoeging van het streekbier de Torhoutenaere. Logisch dus dat de pastei…

Read More »

Nieuwe kantoorklas en kamers voor studenten Vives

Vanaf dit academiejaar kunnen VIVES-studenten in Torhout rekenen op een nog betere huisvesting: ze kunnen er terecht in negentien nagelnieuwe kamers. Samen met de dertig bestaande kamers betekent dit dat Vives 49 kamers aanbiedt in pedavorm. Daarnaast krijgt de campus ook een nieuwe kantoorklas. De opening van beide projecten vond plaats op vrijdag 18 september.

Vives29.jpg
Vives30.jpg
Vives31.jpg
Vives32.jpg
Vives33.jpg
Vives34.jpg
Vives01.jpg
Vives02.jpg
Vives03.jpg
Vives04.jpg
Vives05.jpg
Vives06.jpg

(c) Apriotief bvba

Origin’O: biowinkel én buurtwinkel

Een biowinkel gelegen in de Industrielaan, het klinkt een beetje tegenstrijdig maar vergis je niet: bij Origin’O kan je terecht voor een ruim en vers aanbod aan volwaardige voeding, bereidingen, biologische dranken, verzorgings- en onderhoudsproducten. Alle aangeboden producten worden op een zorgzame manier geteeld en vervaardigd, met respect voor de natuur.

Origino17.jpg
Origino18.jpg
Origino19.jpg
Origino20.jpg
Origino21.jpg
Origino22.jpg
Origino01.jpg
Origino02.jpg
Origino03.jpg
Origino04.jpg
Origino05.jpg
Origino06.jpg

Zeven jaar geleden opende Guy Thorrez de deuren van zijn natuurvoedingswinkel. “Ik droomde al een tijdje van een eigen zaak. Ik leef en consumeer zelf heel bewust en dit past dus perfect in mijn plaatje. Toen ik op een dag naar mijn werk fietste, zag ik dat dit pand vrijstond. Het voldeed volledig aan mijn eisen: voldoende oppervlakte, vlot bereikbaar en met ruime parkeermogelijkheden. Ik ben ervoor gegaan en vond in Origin’O de ideale partner. Ze hebben een frisse, jonge uitstraling en dat is precies wat ik zocht. Ze bieden bovendien in tegenstelling tot andere biowinkels dagvers brood aan en een ruime keuze vegetarische producten. Ook suiker-, lactose- en glutenvrije producten maken deel uit van het gamma.”, vertelt hij.

Ondertussen is de winkel uitgebreid met een koelafdeling en komen er regelmatig nieuwe producten bij, zoals diverse soorten Quinoa. Er is ook een bulkafdeling. Daar kan je naar eigen behoefte granen, nootjes en versnaperingen op gewicht aankopen. Guy kan rekenen op een trouw cliënteel. Zijn klanten komen er niet alleen hun boodschappen doen, maar ook een babbeltje slaan. “Een goede en aangename service vind ik heel belangrijk. Ik sta altijd met de glimlach in de winkel en maak graag tijd voor een babbel. Je zou het dus gerust een buurtnatuurvoedingswinkel kunnen noemen. Het initiatief ‘Torhout Vandaag’ sluit hierbij perfect aan. Het wakkert de lokale dynamiek aan en dat is precies wat mij zo aanspreekt.”

Puur en lekker eten? Het kan! Spring er eens binnen en laat je verrassen door het gevarieerde aanbod.   

Origin’O (Industrielaan 3)  is dagelijks geopend, behalve op zon- en feestdagen.

www.origino.be 

 

 

 

Garage Renault Decleir Autobedrijf bvba nog altijd bereikbaar!

Garage Renault van de gebroeders Geert en Eddy Decleir in de Oostendestraat 258 is nog altijd bereikbaar. De huidige werken voor de deur in de Oostendestraat maken het wel even moeilijk maar veilig bij uw vertrouwde garagist raken kan. Hoe? Je rijdt van Don Bosco via de Berkenstraat en de Makeveldstraat tot aan de lichten met de Oostendestraat (GB Carrefour) en slaat daar rechts af! Dat mag! Je rijdt dan aan de rechterkant van de weg en kan zo net tot aan garage Decleir raken.…

Read More »

De veelzijdigheid van de Chantilly

Niemand kan zich de Noordlaan in Torhout, zeg maar de ring rond Torhout, indenken zonder de Chantilly. Het restaurant is er al gevestigd sedert 1986. 29 jaar dus maar dat is allesbehalve te zien aan Marc Desplenter en zijn team. Vol overgave en passie bereiden ze de gerechten en ontvangen ze de klanten. En of het nu voor een dagschotel, een menu, een brunch of een pannenkoek met ijs is, iedereen wordt op dezelfde vriendelijke manier geholpen. Veelzijdigheid is ongetwijfeld de troef van de Chantilly.…

Read More »

Uitdaging: SKAT-Torhout wil 1800 azalea’s verkopen voor Kom op tegen Kanker

Volgend weekend, 17, 18 en 19 september, is het opnieuw het plantjesweekend van Kom op tegen kanker. SKAT-Torhout en het stadsbestuur doen uiteraard mee. De azalea’s worden verkocht op vrijdag en zaterdag aan de Colruyt, Delhaize en Aldi. Voor 7 euro krijgt u een prachtexemplaar en steunt u de strijd tegen kanker! Doel: 1800 plantjes aan de vrouw of man brengen tijdens die twee dagen. Alle Torhoutenaren kunnen helpen om dat doel te bereiken. Kopen dus die azalea’s!

Read More »

Kermis in Wijnendale

Ook Wijnendale ontsnapte zondagnamiddag niet aan de regen. De tenten waren er en dus was creatief zijn de boodschap. Alles indoor dus. 

Wijnendale38.jpg
Wijnendale39.jpg
Wijnendale40.jpg
Wijnendale41.jpg
Wijnendale42.jpg
Wijnendale43.jpg