Campus Tielt van Hogeschool VIVES verhuist niet naar Torhout misschien wel naar Kortrijk…

img_5012

Geen goed nieuws voor Torhout…

Algemeen directeur Joris Hindryckx wil namens Hogeschool VIVES reageren op de berichtgeving rond de verhuis van de campus Tielt naar Torhout. “We hebben inderdaad een aanvraag ingediend om de opleidingen van Tielt naar Kortrijk, en dus niet naar Torhout, over te brengen. In Tielt worden de bacheloropleidingen kleuter- en lager onderwijs aangeboden terwijl er in Kortrijk geen opleidingen bestaan van het studiegebied onderwijs. De Vlaamse Hogescholenraad (VLHORA) en Vlaamse Universiteiten- en Hogescholenraad (VLHUR) hebben dit intussen reeds goedgekeurd. Nu is het wachten op de lijst van opleidingen en vestigingsplaatsen die de Vlaamse Regering elk jaar opstelt op voordracht van de VLHUR. In elk geval zullen de studenten die nu nog de opleiding aanvatten aan de campus Tielt ook in Tielt kunnen afstuderen.”

Hogeschool VIVES opent nieuw academiejaar met 3,4 % meer nieuwe inschrijvingen

Hogeschool VIVES opende het nieuwe academiejaar met 3,4 % meer nieuwe inschrijvingen in vergelijking met vorig jaar. De hogeschool telt zo’n 13. 000 studenten in de basisopleidingen, gespreid over zes campussen: Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Tielt en Torhout.
Hogeschool VIVES telt zes studiegebieden, verspreid over zes steden. Het aantal generatiestudenten, dus studenten die zich voor het eerst inschrijven aan een hogeschool, neemt toe in Roeselare (+10%) Tielt (+9%), Kortrijk (+9%) en Brugge (+1%) en neemt af in Oostende (-30%) en Torhout (-14%).
Wat de studiegebieden betreft kennen sociaal-agogisch werk (+13%), biotechniek (+10%) en handelswetenschappen & bedrijfskunde (+10%) een toename. Voor gezondheidszorg en onderwijs is dat een status quo. Industriële wetenschappen & technologie kent een daling van 10%, toe te schrijven aan de campus Oostende.
VIVES start ook met drie nieuwe afstudeerrichtingen in afstandsonderwijs: marketingcommunicatie, medical office manager en extra vakken in de opleiding secundair onderwijs. Daarmee telt VIVES 30 afstudeerrichtingen op afstand.

Bouwprojecten
Op de campus Kortrijk lopen een aantal grote bouwprojecten. In samenwerking met projectontwikkelaar ION wordt een studentenresidentie gebouwd met 126 kamers langs de Doorniksesteenweg op de plaats van een aantal horecazaken. Geïntegreerd in dit bouwproject komt er een boekenwinkel, restaurant en polyvalente ruimte voor studenten. Daarnaast wordt een nieuw gebouw gepland met twee grote aula’s, leslokalen en een ruimte bestemd als handels- of kantoorruimte op de hoek van de Doorniksesteenweg met de Universiteitslaan.

In Kortrijk is VIVES ook volop bezig met de bouw van een nieuwe vleugel voor het studiegebied handelswetenschappen & bedrijfskunde op de campus Kortrijk. De ‘business school van de toekomst’ zal drie bouwlagen tellen met o.a. computerlabo’s en -lokalen, lokalen specifiek uitgerust voor groepswerk/projectwerk, een taallabo en vergaderzalen. Ook de bouw van een nieuw Maaklab is gestart. Dit Maaklab zal zowel door internen als externen worden gebruikt en dient eind 2016 operationeel te zijn

In Brugge is VIVES net gestart met de bouw van een nieuw onderkomen voor de dienst studentenvoorzieningen (STUVO). Er komt een grote ruimte met diverse ontspanningsmogelijkheden, kantoren voor STUVO-medewerkers, een gespreksruimte, twee vergaderzalen en een keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *