Zondag 25 september: Feest in ’t Groen!

 

groen
Tussen de Demerstraat en de Durmestraat zal er zondag van alles te beleven en te ontdekken vallen tussen 14 en 18 uur. Jong en oud zullen hun hartje kunnen ophalen in de groene long van de wijk Torhout Oost.

De centrale uitvalsbasis is het grasveld tussen de Demerstraat en de Durmestraat. Hier zal het kloppende hart van het spektakel zich bevinden. Live muziekoptredens, een natje en een droogje, straattheater en verrassende acts zorgen voor een waar feest.
Het feest strekt zich verder uit richting het Amazoneplein dat paalt aan de Maasstraat, de Vesderstraat, de Gangesstraat, de Amazonestraat, de Nijlstraat en de Rupelstraat.
Dit plein wordt een echt festijn voor jong en oud.
 Wat?
Al ooit eens bumpvoetbal gespeeld? Of vind je gekke fietsen, circuskunsten, volksspelen, een historisch memospel, “klonto smitto” of reuze gezelschapsspelen leuker?
Geschminkt als prinses of clown ravotten op het spiksplinternieuwe speelpleintje? Het kan allemaal. Of maak jij liever een echte button met jouw favoriete Fairtrade product erop?
Een sprookjespad brengt jou tot op de site van Tordale Torhout Oost waar je met jouw blote voeten een geheim blotevoetenpad kan verkennen en jouw smaakpapillen kan uitdagen met heerlijke gezonde drankjes en proevertjes.
Zag je die kabouter? Hij neemt jou heel graag mee op avontuur naar de verborgen hoekjes van de groenzones want daar … daar wonen al eeuwenlang kabouters! Zin om je te verkleden als kabouter? Doen! Voor iedereen die mee op stap gaat met onze vertelkabouter wacht er op het einde van de speurtocht een heel leuke verrassing!

feestgroen
Natuur
Zin om te kringlopen, te composteren of te fermenteren maar weet je niet hoe eraan te beginnen? De kringloopkrachten en Tuinhier staan je heel graag bij met woord en daad.De bijenwerkgroep van onze stad maakt jou graag wegwijs in de wereld van de bijen en vlinders. Een imker brengt het verhaal van de bloemen en de bijtjes.
Honden zijn van harte welkom met hun baasje maar … elk kakje hoort in een zakje! Zo blijft het voor iedereen aangenaam in onze groenzones, parken en bossen. Wil jij het voorbeeld geven dan mag je aan de infostand van de milieudienst een verrassing komen ophalen voor jou en jouw trouwe viervoeter.
Hoeven, Troeven, Proeven … al van gehoord? Neen? Dan is dit Feest in ’t Groen!, hét moment om jou te laten verleiden door al jouw zintuigen! Bij deze standjes kan je genieten van heerlijke en eerlijke producten. Kom zeker eens proeven en laat je betoveren door smaak, duurzaamheid en kwaliteit uit eigen streek.
Wil je meer te weten komen over de natuur in Torhout, sla dan eventjes een praatje met de vrijwilligers van Natuurpunt Torhout. De vrijwilligers van Tuinhier Torhout overtuigen jou met veel passie om voortaan heerlijke groentjes te eten van eigen kweek. Misschien word je zelfs een gepassioneerd tuinier op één van de stedelijke volkstuincomplexen.
Wedstrijd fairtradefan
Ben jij al Fairtradefan? Op 15 december 2013 behaalde de stad Torhout de titel van Fairtradegemeente! Een enthousiaste groep vrijwilligers gaat nu nog een stapje verder. Tijdens het Feest in ’t Groen! gaan we op zoek naar échte Fairtradefans! Iedereen wordt uitgenodigd zijn kans te wagen op het winnen van een prachtig Fairtradepakket of een heerlijk pakket lokale groenten. Laat u registreren als Fairtradefan, poseer eventjes in een prachtige omkadering en schat hoeveel kilogram verse groenten er werden gebruikt om het groentenrijke, lokaal en duurzaam kunstwerk te creëren.
Zin om een elektrische fiets of wagen uit te testen? Al ooit eens een geocaching gedaan? Het kan allemaal tijdens het Feest in ’t Groen!
Zondag 25 september wordt een allesomvattend totaalspektakel in de groene long van Torhout Oost.
Gratis inkom voor kinderen van 0 tot 110 jaar!
De wedstrijd vindt plaats tussen 14 en 16.45 uur. De prijsuitreiking waarop iedereen welkom is, zal gebeuren om 17 uur op het podium.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *