West-Vlaams Jeugdorkest JOWest! op 4 oktober in Torhout!

Op dinsdag 4 oktober geeft JOWest!, het West-Vlaamse Jeugdorkest een jubileumconcert naar aanleiding van 25 jaar Bouwkampen. Het concert vindt plaats in de Schoolkapel van de Scholengroep Sint-Rembert.

2474413_orig

De deuren gaan open om 19.30 uur. De kaarten kosten in voorverkoop 12,50 euro. Kaarten zijn te reserveren via daniel.lammertyn1@telenet.be en te betalen op het rekeningnummer Jubilieum concert BE76 5276 8495. De boeking is pas geldig na storting.

2857289_orig

JOWest! is het West-Vlaamse jeugdorkest voor getalenteerde en gemotiveerde musici-strijkers o.l.v. Dirk Lievens. JOWest! werkt met professionele orkestmusici. Ze verzorgen de coaching en spelen mee in het orkest. Zo leren de jongeren de knepen van het vak. JOWest! speelt een bijzonder repertoire want het werkt graag met nieuwe muziek van (West)-Vlaamse componisten zoals Roland Coryn en Michaël Van Craeynest.

5373865_orig

Bouwkampen
De bouwkampen worden georganiseerd door zowel +PUNT als de KTIW. Deze verenigingen bestaan uit jongeren en volwassenen die enerzijds een ontspanningsgroep vormen en anderzijds vanuit de vakkundigheid bouwprojecten opnemen en uitwerken voor jongeren en kansarmen. De groep is sinds 1992 actief in Polen (Janice) en in Vlaanderen (Jericho in het St.-Arnolduspark in Tiegem en de Sint-Michielsbeweging in Kortrijk). Sinds 1997 zijn meer dan 1300 vrijwilligers en 500 stageleerlingen naar Janice getrokken om te werken aan een Franciscaans dorp. Ze bezoeken er ook de vernietigingskampen van Auschwitz – Birkenau.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *