DRIFTKOP op het theaterfestival Sint-Rembert

Driftkop gaat over “verwording.” Over het kwaad dat in elke mens zit, groot of klein.

Driftkop is ontstaan uit improvisatie, geïnspireerd door Lord Of The Flies, de klassieke roman van William Golding die meermaals verfilmd werd.  Martine Geerinckx zorgde voor plot en tekst.

Deze voorstelling is te zien op 26 november in CC De Brouckère.

driftkop_voorstelling02-custom

driftkop_regisseur-custom
(regisseur Martine Geerinckx)

Driftkop drukt de toeschouwer op het beest dat in elke mens zit.
Het stuk lijkt een experiment waarbij personages tussen 6 en 26 jaar door omstandigheden geïsoleerd zijn geraakt zonder enige houvast. Het verhaal toont  hoe gemakkelijk je jezelf kan verliezen in de duistere schaduwen van de ziel.
De rollen en de scènes zijn ontstaan uit improvisaties. De acteurs kregen richtlijnen maar mochten vanuit hun personages alles zelf invullen,  hierdoor voelen ze een grote verbondenheid met het stuk.

driftkop_voorstelling01-custom

Vic Vandendriessche is één van de acteurs uit Driftkop. De 18 jarige talenknobbel combineert zijn studies Taal- en Letterkunde aan de UGent met zijn passie voor toneel.  Zo pendelt hij iedere dag heen en terug naar Torhout om er te zijn op de repetities, momenteel voor Driftkop en Le Tour de Farce van T’Fonteintje.
Vic zegt hierover zelf: “Zolang het voor iets is dat ik graag doe, neem ik zonder problemen de trein, toneel is nu eenmaal ongelofelijk leuk!”

driftkop_01-custom vv

(Vic Vandendriessche)

Op de planken staan beïnvloed ook de dagelijkse leefwereld van Vic als een soort middel tegen de waan van het bestaan. Vic vertelt: “Toneel is altijd iets dat in mijn achterhoofd zit, het maakt me veel creatiever en staat me toe mezelf sneller in de denkwereld van anderen te verplaatsen. Acteren is voor mij ook de ideale uitlaatklep om zaken die me overkomen lucht te geven en te kunnen relativeren. Het zorgt ervoor dat ik mezelf beter leer kennen.”

Vic ziet toneelkring Sint-Rembert als een tweede thuis. Toneelspelen is voor hem echt een zekerheid, iets dat hij met hart en ziel wil blijven doen. Vic hierover: “Driftkop is het tweede stuk van Sint-Rembert waarin ik meedeed, het eerste was Moedervlek in 2012. Ik zou meteen weer auditie doen, moesten ze een nieuw stuk lanceren.  Die twee periodes waren toch wel de hoogtepunten van de afgelopen jaren voor mij. In de kring voel ik me echt goed, ik heb er al goede vrienden gemaakt en ik ben de kring dan ook erg dankbaar!”

driftkop_04-custom

driftkop_02-custom

Ook voor Driftkop geeft Torhout Vandaag 2 tickets weg!

Stuur een mail naar info@torhoutvandaag.be met als onderwerp toneel Driftkop en  uw contactgegevens (naam, adres, gsm-nummer)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *