Philip Pauwels is 25 jaar ondernemer!

Misschien weet je het niet maar Unizo roept al enkele jaren de derde vrijdag van november uit tot ‘Dag van de Ondernemer’. Dit jaar valt dat op vrijdag 18 november. In dat kader brengen wij het verhaal van Philip Pauwels die in 1991 vennoot werd in het zakenkantoor Vereenooghe -Pauwels . Goed voor 25 jaar ondernemerschap dus.

img_1021

“Na mijn studies boekhoudkunder-fiscalist ging ik op 24 augustus 1987 als bediende aan de slag bij het kantoor Vereenooghe- Van Eygen”, blikt Philip Pauwels (51) nog even terug. “In 1991 kon ik daar samen met mijn echtgenote An Maes 50% van de aandelen kopen en werd het officieel zakenkantoor Vereenooghe – Pauwels. Chris Vereenooghe stond in voor het bancaire, ik deed de verzekeringen. Het bedrijfje kabbelde verder, we werkten met een persoon die de verzekeringen deed en drie in de bank. Er was niet alleen eigen groei maar we konden ook enkele portefeuilles overnemen. Dat was het geval met die van Paul Riem, Parmentier in Roeselare die we na tien jaar terug doorverkochten, de verzekeringsportefeuille van Raymond Dumont en de bankportefeuille van Servais Deroo.”

Tussenspurt

“Toen mijn vrouw en ik in 2013 alle aandelen van Chris kochten en we dus 100% eigenaar werden van het kantoor, volgde een nog grotere bloei. We groeiden echt uit tot Zakenkantoor Pauwels- Maes met negen verzekeringsspecialisten en drie bankbedienden Crelan.”

Zakenkantoor Pauwels bevindt zich op de Markt 32. (www.kantoorpauwels.be)
In 2012 werd ook het immokantoor Osaer & Pauwels geopend, een 50-50% vennootschap met Johan Osaer. Bureel dat in 2016 immo-kantoor Blomme overnam.

img_1041

Je had natuurlijk de nodige ervaring opgedaan maar toch, vanaf 2013 stond je op eigen benen. Hoe moeilijk is het om dan de beslissing te nemen om personeel aan te werven?

Philip: “Als je vaststelt dat je het zelf allemaal niet meer kan belopen, dat het administratieve je overdondert dan moet je handelen. Wij hanteren hier minimumtargets die elk personeelslid moet halen. Veronderstel dat dat het cijfer twee is. Dus normaal gezien moeten twee personeelsleden samen vier halen, bekomen die voortdurend een score van vijf dan kan je er een derde persoon bijhalen. Dan gaat hun omzet in eerste instantie dalen tot 1,5 maar na groei komen we op een totale omzet van zes uit…”

Wat is de basis van de groei van het kantoor?

Philip: “Investeren in personeel! Diploma’s en kennis zijn belangrijk! Wij zijn gespecialiseerd in de landbouw en de bouwsector en dus moeten we de juiste mensen aantrekken. Door te specialiseren blijven we de concurrentie op regionaal gebied een stap voor. Dat is de leidraad in ons personeelsbeheer.”

Hoe ver kan die groei reiken?

Philip: “Qua aantal mensen is de limiet, op een of twee na, bereikt. We gaan wel nog verder investeren om alles nog professioneler te maken. Wij zweren namelijk nog bij persoonlijk contact. Dus is ervaring en kwaliteit belangrijk want in onze sector moet je op korte tijd de juiste beslissing nemen. Onze bankbedienden werken hier al 10 à 20 jaar, in de verzekeringssector geven we kansen aan goed opgeleide schoolverlaters. Zelf hebben we drie zonen: Louis 17, Lucas 21 die bank en verzekeringen studeert en Simon 23 die vastgoedmakelaar is. Op dat vlak is de groei alvast verzekerd (lacht)…”

Je bent als ondernemer actief in de dienstensector maakt dat een verschil uit met ondernemers die in de industrie werkzaam zijn?

Philip: “Ik denk dat niet! Het leiden van een zaak is overal hetzelfde: je moet van je competenties gebruik maken om succesvol te zijn, realistisch blijven en elke dag je medewerkers tevreden houden. De sfeer in je bedrijf maak je als baas samen met je medewerkers, elke dag opnieuw…”

img_1053

Waar leg je ten opzichte van je personeel de nadruk op?

Philip: “Afspraken, communicatie, organisatie en inspraak. Er wordt regelmatig vergaderd en daarbij wordt altijd naar een eigen inbreng gevraagd! Iedereen moet zich op zijn niveau blijven ontwikkelen. Zo worden we samen sterker!”

Zakenkantoor Pauwels is op vele vlakken zichtbaar in Torhout. Is die verankering belangrijk?

Philip: “Gezien worden in de regio is onze marketingstrategie. Daarom gaan wij gericht veel activiteiten ondersteunen die het anders moeilijk zouden hebben. En als ondernemer wil ik ook helpen om een stad mee vorm te geven. Daarom engageer ik me in Kiwanis, KM Torhout, Kornuit, en was er Masters@Rock.”

Maak kennis met de medewerkers van het kantoor:

IMG_1037.jpg
IMG_1038.jpg
IMG_1039.jpg
IMG_1043.jpg
IMG_1050.jpg
IMG_1059.jpg
IMG_1025.jpg
IMG_1026.jpg
IMG_1029.jpg
IMG_1032.jpg
IMG_1034.jpg
IMG_1037.jpg
(c) Apriotief bvba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *