Pools accent in ’t Centrum

Restaurant, feestzaal en brasserie ’t Centrum is opnieuw open! Voor verenigingen, clubs en mensen die een feestje willen geven, is dat alvast goed nieuws. Voormalige vaste stamgasten vonden ook al de weg terug.

img_1509

(Rechts Monika met de kinderen Jakub, Julia en Zuzanna.)

Restaurant, feestzaal en brasserie ’t Centrum in de Beerstraat is opnieuw verhuurd. De nieuwe uitbaters zijn van Poolse origine maar wonen al zeven jaar in België. “Eerst woonden we in Veldegem en nu in Houthulst”, zegt Monika Boho. Samen met haar man Sylwester baat ze nu ’t Centrum uit.

Restaurant en feestzaal

“Mijn man heeft hier als dakwerker een eigen bedrijfje en we hebben ook nog een Pools café in Ardooie: De Tassche VIP.” Op het kaartje lezen we Polska kwawiarnia wat Pools café betekent. “Zapraszamy is welkom”, voegt Monika eraan toe. In Ardooie is het een eetcafé dat vooral mikt op de vele Poolse werknemers die hier aan de slag zijn.”
“In die zeven jaar dat wij hier wonen, is het aantal Polen dat hier komt werken stevig gegroeid”, voegt Sylwester eraan toe.

img_1423
“Het is zeker niet de bedoeling om van ’t Centrum een Pools café te maken”, zegt Monika. “Restaurant en feestzaal, daar mikken we op. Iets komen drinken mag uiteraard ook. Er is een beknopte kaart maar alles is vers en in de namiddag kan je pannenkoeken of appeltaart krijgen.
Voor maaltijden en feesten is qua menu alles binnen de mogelijkheden van de keuken bespreekbaar.” Wie ook eens Poolse specialiteiten wil proeven, kan dat uiteraard ook in ’t Centrum. Wat dacht je van Golabki of Pierogi?

poolsekeuken

Monika en Sylwester hebben vier kinderen: Jakub die school loopt in Torhout, Zuzanna, Julia en Przemek.

Dansavonden op 16 en 18 december

Onder het motto wat goed is, moet men houden, gaat Monika verder met de dansavonden en –namiddagen die door haar voorgangers werden opgestart. “Op vrijdag 16 december is er in de zaal dansavond met The Diamonds en op zondag 18 december speelt Marc Coffijn vanaf 14 uur ten dans.”
“We zijn er ons van bewust dat het keihard werken wordt om de klanten opnieuw de weg naar ’t Centrum te laten vinden”, zegt Monika. “Wij gaan in elk geval meer dan ons best doen.”

img_1505

’t Centrum
Beerstraat 20
8820 Torhout
0478 03 79 13

3 thoughts on “Pools accent in ’t Centrum”

  1. Geachte Heer,
    Ik ben de raadsman van de BVBA AERTS SAMMY, te 9770 Kruisem, aan de Oudenaardsesteenweg 9.
    U bent nog de betaling van een factuur verschuldigd aan mijn cliënte; het betreft de factuur 2019/27 dd. 04/02/2019 ten belope van 214,15 €, thans verhoogd met een schadevergoeding van 75,00 € en 14,98 € interesten. Het totale bedrag van 304,13 € zal u willen overmaken op mijn rekening derden BE 81 6301 9501 5024 met vermelding AERTS SAMMY B.V.B.A. Bij gebreke aan betaling tegen 7.9, ga ik over tot dagvaarding met alle kosten voor u tot gevolg. Dit is een allerlaatste verwittiging. Met oprechte achting, Betty Buggenhoudt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *