Volkstuintjes in de Kasteelstraat

Na de succesvolle aanleg van volkstuintjes in de leestuin van de bibliotheek in Torhout, zal het stadsbestuur binnenkort starten met de aanleg van volkstuintjes op grond van het OCMW. Die situeert zich achter de woningen langs de Kasteelstraat met huisnummers 12 tot en met 24.

kasteelstraat

Het betreft een volkstuincomplex dat bestaat uit 25 tuintjes met een gemiddelde oppervlakte van 50 m², 3 tuinhuizen die opgedeeld zijn in 25 opbergcellen, een gezellige zithoek met watertappunt, een fietsenstalling en diverse composteermogelijkheden. De ingang van het complex situeert zich in de Kasteelstraat naast huisnummer 24. Hieronder vindt u een overzichtsplan van het beoogde resultaat.

kasteelplan

Omdat de toegang in de Kasteelstraat te smal is voor het werfverkeer, zal voor de aanlegfase de site bereikt worden via de August Vermeylenlaan. De werken starten in de maand januari 2017 en zullen beëindigd zijn tegen april 2017.
Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u terecht bij de technische dienst: technischedienst@torhout.be of telefonisch op 050 21 38 41.
Voor de huur van een tuintje kunt u informatie inwinnen op de dienst Ruimte in het stadskantoor, Aartrijkestraat 11b, per mail: milieudienst@torhout.be of telefonisch op  050 22 11 39.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *