TSVB stelt 34 medewerkers tewerk!

In 2009 namen Jan Callewaert en Kristof Decloedt TSVB, Torhouts Sanitair- en Verwarmingsbedrijf, over van Paul en Mario Naeyaert. Toen waren er acht mensen tewerkgesteld, nu 34. Een groeiverhaal…

IMG_8965

“Die groei komt er uiteraard doordat we ons meer en meer op grote projecten zoals de sociale woningbouw richtten”, zeggen Jan Callewaert (33) en Kristof Decloedt (36). “Wij waren werknemers bij TSVB, combineerden dat nog even met zelfstandigheid in bijberoep maar namen uiteindelijk in 2009 TSVB over. In het begin keken we even de kat uit de boom maar ondertussen tellen we, met ons erbij, 34 medewerkers. “

Sanitair van A tot Z

“Bij TSVB kan je terecht voor sanitair van A tot Z: centrale verwarming, zonneboilers, klassieke systemen, warmtepompen, schouwproblemen, ventilatie en in mindere mate zelfs zink en roofing. De markt is voortdurend in evolutie en als bedrijf moeten wij daar op inspelen. Dat vraagt kennis en geschoold personeel. Wij zijn dan ook altijd op zoek naar gemotiveerde medewerkers.”

“Onze eigen servicedienst met tonnen ervaring in het plaatsen en vervangen van cv-ketels, ongeveer vijfhonderd op jaarbasis, en ons groot personeelsbestand zijn onze grote troeven. Op die manier kunnen we alle werken snel uitvoeren. Ook voor dringende opdrachten kunnen we altijd uitrukken.”

Tendensen

“Door de buitenlandse concurrentie komen de prijzen hier heel sterk onder druk te staan. Dat betekent dus dat de marges kleiner worden. Mensen kiezen dan ook nog altijd voor degelijke en goedkope oplossingen voor hun verwarming. De klassieke condensatieketel en vloerverwarming blijven scoren. Warmtepompen hebben het, gezien de meerkosten, nog altijd moeilijk om echt de markt open te breken.”

Projecten

“Als bedrijf met een dergelijk personeelsbestand is het een noodzaak dat we heel wat grote projecten kunnen binnenhalen zoals sociale woningbouw en flatgebouwen. Daar slagen we tot nu toe goed in. We denken bijvoorbeeld aan Jeugdhotel De Snuffel in Brugge, in Waregem doen we het onderhoud en de herstelling van cv-ketels in 1300 woningen, in Kortrijk verzorgen we sanitair en verwarming voor 49 nieuwbouwwoningen, in Torhout helpen we aan de bouw van 23 huizen, er zijn sociale woningen in Deerlijk, in Dendermonde moesten we 140 cv-ketels vervangen…”

Samenwerking

“Wij vullen elkaar perfect aan”, besluiten Jan en Kristof. “Terwijl Kristof het administratieve zoals boekhouding en personeel voor zijn rekening neemt, hou ik me meer bezig met het operationele, werkvoorbereiding, werkvergaderingen, werfbezoeken…”, zegt Jan. “Ik ben ook meer technisch aangelegd.” “Mario Naeyaert, een administratief bediende en ikzelf zijn standby in de burelen”, gaat Kristof verder. “Mario maakt voor ons de prijsoffertes. Jan en Niko, onze werfleider, zijn de mannen van het veldwerk!”

IMG_20170127_155910.jpg
IMG_20170127_160133.jpg
werken 1.jpg
Werken 2.jpg
Werken 3.jpg
Werken 4.jpg
IMG_1284.jpg
IMG_1285.jpg
IMG_1291.jpg
IMG_8930.jpg
IMG_8932.jpg
IMG_8933.jpg

(c) Apriotief bvba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *