Leerlingen atheneum Eureka besturen een rolstoel met hun ogen

foto innovation lab

In samenwerking met het Innovation Lab van de KU Leuven werken de leerlingen van de 3de graad wetenschappen-wiskunde, moderne talen-wetenschappen en elektromechanica aan een STEM-project waarbij onderzocht wordt hoe je een rolstoel met de bewegingen van je ogen kan besturen. Stapsgewijs komen leerlingen tot het schrijven van een programma om oogsignalen om te zetten in beweging.
“Als school zetten we in op STEM (wetenschappen, technologie, engineering en wiskunde) omdat we geloven dat dit jongeren nog beter voorbereidt op een steeds meer innoverende en hoogtechnologische maatschappij”, aldus directeur Ilse Coucke. “We trachten door middel van projecten zoals Innovation Lab het nut van het volgen van een STEM-richting in de verf te zetten. De leerlingen gaan praktisch aan de slag met hun opgedane kennis en zien zo dat ze later in de bedrijfswereld wel degelijk het verschil kunnen maken.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *