Basisschool Eureka opent ‘Buddy-huisje’

Vanaf vandaag kunnen de leerlingen van basisschool Eureka (Rijselstraat 110) terecht in hun nieuwe ‘Buddy-huisje’. In dit huisje, gemaakt door de leerlingen houtbewerking van atheneum Eureka, zullen conflicten opgelost worden door middel van peer mediation.

IMG_20170213_130030

“Peer mediation is een methode waarbij kinderen en jongeren als bemiddelaar tussenbeide komen bij conflicten van leeftijdsgenoten”, zegt directeur Cindy Cottenjé. De bemiddelende leerlingen treden niet op als scheidsrechters en oordelen dus niet, ze brengen de communicatie tussen de ruziënde leerlingen weer op gang en laten hen zo zelf oplossingen zoeken. “Door leerlingen elkaar in die zin te laten ondersteunen ontwikkelen ze belangrijk sociale vaardigheden. De leerlingen krijgen meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld omdat ze hun eigen conflicten leren oplossen”.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *