Programmeerclub CoderDojo in Basisschool Eureka

“Vanaf 11 maart gaan er maandelijks gratis programmeerlessen door van Coderdojo op onze campus”, meldt directeur van de Basisschool Eureka Cindy Cottenjé. “Coderdojo wil alle kinderen van 7 tot 18 bereiken die gebeten zijn door het computervirus en geïnteresseerd zijn in het maken van een eigen game, apps, het besturen van robots…”

 affiche CoderDojo Torhout

“De organisatie werkt op basis van vrijwilligers die geen echte lessen geven, maar de kinderen op weg zetten en coachen.  Coderdojo is gegroeid vanuit de visie dat leren programmeren toegankelijk moet zijn voor iedereen en biedt de sessies dus gratis aan. (meer info: www.coderdojobelgium.be).
Programmeren is de vaardigheid van de toekomst! Tijdens het programmeren leren de kinderen veel belangrijke vaardigheden. Ze leren onder andere hoe een probleem te analyseren, de gevolgen van hun eigen acties te voorspellen en hoe bij een groot probleem het in kleinere stukjes op te splitsen. Al deze vaardigheden noemen we het computationeel denken. In onze digitale wereld is dat heel belangrijk.” 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *