Willy Vanhooren nieuwe voorzitter paardenmarkt

De jaarlijkse paardenmarkt in Torhout, het trotste kind van de stad heeft een nieuwe vader. Willy Vanhooren neemt de teugels over van de afgetreden en verdiend gelauwerde Gerard Naeyaert. Met veel respect voor de 40 jaar lange inspanning van zijn voorganger, kijkt Willy er enorm naar uit om het evenement nieuw en creatief leven in te blazen.

 IMG_2907

“De grote pijlers moeten blijven. Niet alleen de paardenmarkt, de prijskampen, de standhouders, de show op de piste en de verkiezing van de Peerdenkoningin maar ook de Koetsenparade, ezel-, schapen- en geitenprijskampen hebben een vaste waarde gekregen op het evenement dankzij Gerard”, besluit de kersverse voorzitter. “Maar het is terug een uitdaging om in elk van die onderdelen wat nieuw leven te blazen”.
Het is duidelijk dat Willy Vanhooren op zijn 68ste de Torhoutse Paardenmarkt – dit jaar op zaterdag 24 juni 2017 – opnieuw een boost wil geven. Zo streeft hij ernaar om de verkoop van geschikte rijpaarden in Torhout te promoten en eveneens minder gekende rassen te etaleren tijdens de prijskampen en keuringen. Maar ook voor de standhouders met materiaal of demonstraties over de omgang en verzorging van paarden heeft de man een aandachtig oog.
Naast een boek vol creatieve ideeën en een nieuw comité als denktank moet vooral de slotshow van de 41ste editie de kers op de taart worden volgens Willy: “We gaan opnieuw voor een adembenemend slotstuk na een fantastische dag. Er werden nu al enkele zaken vastgelegd voor de show op de markt waarvan zowel paardenliefhebbers als nieuwsgierige bezoekers gegarandeerd gaan genieten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *