Nieuw toeristisch seizoen Torhout voorgesteld

Toerisme Torhout stelde haar plannen voor 2017 voor. Ook kregen externe ontwerpers Torhouts aardewerk hun prijzen.

IMG_3992

Lore Verledens geeft tekst en uitleg en doet ons wat honger krijgen…

IMG_3213

“In het Kasteel van Wijnendale is iedereen vanaf 1 april weer welkom voor een individueel bezoek. Kom barbecueën in de kasteelschuur op 7 mei met Cult Social en de Fielesoofen. Op 5 juni toveren we het Kasteel van Wijnendale om tot een Middeleeuws feest met roofvogelshows van Valkerij DFC, een aangepaste knutselhoek voor kinderen en nog veel meer. Tijdens de zomer komen de roofvogels van Valkerij DFC terug in een spectaculaire demonstratie over het domein vliegen. We sluiten de zomer af met een heerlijke hoevepicknick in de dreef, in samenwerking met 100% West-Vlaams op 27 augustus.”

IMG_4434

“Het Museum Torhouts Aardewerk vormt de setting voor verschillende leuke activiteiten. Op 21 mei vieren we Feest in ’t Groen waarbij het vernieuwde Ravenhofpark onthuld wordt met tal van leuke activiteiten. Ontdek de exclusieve tentoonstelling ‘Florist ontmoet Museum’, waarin een topflorist het museum tot een waar bloemenparadijs omtovert. In de zomer mogen we de deuren openen voor het project Santeboetiek. Drie lege ruimtes die in te vullen zijn door creatievelingen. In oktober stelt een Torhoutse kunstenaar tentoon in het Museum tijdens het Buren Bij Kunstenaars weekend.”

IMG_2797

“In het Stadskantoor kan men nog tot 15 april terecht voor de unieke tentoonstelling ‘Mosterd en Torhout, gewaarborgd zuiver’. Aansluitend hierbij bieden verschillende horecazaken een aangepast mosterdmenu aan. Deelnemende zaken zijn te ontdekken in een aangepaste brochure, te verkrijgen in het Stadskantoor en het Vrijetijdshuis.”
“Na het grote succes van vorig jaar fietst Daniël Lansens door Torhout en omstreken tijdens een themafietstocht rond de schrik der Duitsers, Arthur Naeyaert. Maak kennis met deze markante figuur uit de eerste wereldoorlog en ontdek de verschillende schuilplaatsen van deze rebel. Data te vinden in de toeristische brochure.”

HOF&HUIS 010416 L1010460-S20_1

“Domein d’Aertrycke is zoals elk jaar de place to be voor tuinbeurs Hof & Huis. Vanaf donderdag 25 t.e.m. zondag 28 mei vind je er een mooie mix van tuin-, interieur-, en voedingsstanden. Op 21 juni wordt het domein een oase van rust voor de internationale yogadag. Kom tot rust tijdens yoga- (ook voor kinderen) en tai chi sessies.”

“We geven alvast een voorsmaakje op de plannen voor 2017. Het volledige programma is te vinden in de nieuwe toeristische brochure, te verkrijgen in het Vrijetijdshuis, het Museum Torhouts Aardewerk, het Kasteel van Wijnendale en de Kinderboerderij.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *