Sint-Rembertcorrida blijft, Vives-Rembertcorrida wordt Batirun!

Op 28 april vindt dit jaar de corrida plaats. Omdat de avondwedstrijd, de Vives-Rembertcorrida, ernstige tekenen van verval vertoonde, werd een nieuwe formule uitgedokterd: Batirun Torhout. Zo krijgt Torhout ook zijn gebouwenloop! De Sint-Rembertcorrida waarbij in de namiddag alle leerlingen van de Scholengroep Sint-Rembert 5 of 7 kilometer lopen of wandelen blijft gewoon doorgaan!

DSC_0373

Studenten lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie van de opleiding secundair onderwijs van Hogeschool VIVES campus Torhout hebben de VIVES-Rembertcorrida in een nieuw jasje gestopt. Dat wordt op vrijdag 28 april de Batirun Torhout, een gebouwenloop langs panden waar je anders nooit komt. In de marge is er ook heel wat animatie gepland. De studenten zijn afkomstig uit Bredene, Zwevezele, Wevelgem, Oostende en Veldegem.

IMG_1040

Studenten lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie moeten in het derde jaar voor de stage bewegingsrecreatie een evenement uitwerken. Er werd gevraagd om de corrida, na 28 edities, in een nieuw jasje te stoppen. Na wat brainstormen kwamen ze uit bij de Batirun Torhout. De studenten werkten het concept uit en wisselden ideeën uit met de bestaande vzw van de corrida.

parcours

Gebouwen: loop eens dwars door de Foelard!

 1. Mercedes Garage Vereenooghe
 2. Vzw Tordale
 3. KM
 4. VIVES campus
 5. St. Rembert scholengroep
 6. Station
 7. Sivi/VLTI
 8. Oud Stadhuis
 9. Café Foelard
 10. Bibliotheek
 11. Kasteel Ravenhof
 12. St. Pieterskerk
 13. CC De Brouckere
 14. Rusthuis St. Augustinus
 15. Nieuw Stadskantoor
 16. Brandweer

Finish: parking zwembad
De Batirun is een gebouwenloop door verschillende gebouwen in Torhout. Je komt op plaatsen waar je anders nooit of zelden komt en al zeker niet al lopend. Er staan meer den 10 gebouwen op het programma. Enkele gebouwen die je zeker mag verwachten zijn het nieuwe stadskantoor, de bibliotheek, Huize Tordale en CC De Brouckere. De loop is geschikt om samen met de familie, vrienden, fitte oma en opa’s te doen. In de gebouwen en op het parcours zal er animatie en muziek aanwezig zijn. Het wordt een recreatief loopfeest en een echte aanrader voor de rasechte Torhoutenaar en streekgenoten.

IMG_1041

Het loopevenement vindt plaats op vrijdag 28 april en start om 19 uur. Aanmelden gebeurt in de zaal De Mast. De gebouwenloop start in de Bruggestraat ter hoogte van het zwembad. Er werd, op basis van eerdere ervaringen, geopteerd voor één grote ronde van ongeveer 6 km. Bij aankomst heb je recht op een goodiebag, af te halen in De Mast. De goodiebag bevat onder andere een T-shirt van de eerste editie van de Batirun voor de eerste 300 inschrijvingen. In de Mast kan nog even nagepraat worden met een drankje en wat muziek op de achtergrond.

Inschrijven zal online gebeuren : www.batiruntorhout.be. Bij het inschrijven kan je kiezen in welke wave je wil starten. Er is keuze uit 3 waves, de eerste start om 19 uur en dan start de volgende wave om de 5 minuten. Opgepast: er is een maximum aantal deelnemers vooropgesteld, snel inschrijven is dus de boodschap. Tenzij het maximum aantal inschrijvingen vroeger bereikt is, kan je ook nog de dag zelf inschrijven in De Mast vanaf 18 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *