Opendeur bij Off-Road RC Racing Torhout op 20 en 21 mei

Wie graag eens met telegeleide auto’s stoeit, moet zich op 20 en 21 mei naar het circuit van Off-raod RC Racing Torhout, naast de Aveve in de Bruggestraat, spoeden. Dan vindt er de opendeurdag plaats.

IMG_5831

Voorzitter Tom Vercarre geeft tekst en uitleg: “van 13 tot 18 uur is iedereen welkom om kennis te maken met het terrein en onze club. Enkele clubleden stellen hun rc wagen ter beschikking zodat bezoekers eens kunnen proberen om zelf zo’n rc wagen te besturen, en zo kunnen proeven van deze hobby.”

“Ook zal Neverland Brugge aanwezig zijn en zal ter plaatse op beide dagen advies geven en nieuwe rc wagens en toebehoren verkopen.”

IMG_5816
“Ondertussen is ons parkoers volledig bedekt met kunstrgras (astro in race termen). Dit zorgt voor hoge grip, geen stoffige baan, sneller en properder voor de wagentjes. Ook de parcoursopbouw werd veranderd. Zo hebben de leden weer een nieuwe uitdaging. Het lidgeld is verminderd naar 50 euro, verzekering inbegrepen. Leden kunnen elke woensdag, vrijdag en zaterdag rijden van 14 uur tot… en op zon- of feestdagen van 10 tot 17uur. Niet leden zijn ook welkom, enkel op zon- en feestdagen van 10 tot 17uur en betalen 10 euro.”

IMG_5823

Wedstrijden

“Er worden zes clubwedstrijden gereden. Als club zijn we lid van de FBA (Federation Belgian Automodelsports) www.fba.be Via deze bond worden er Belgisch kampioenschappen gereden op zeven verschillende locaties in België. Met zes personen van de club nemen we deel aan de SCT (Short course truck)races. Die zijn in twee klasses opgesplitst. Pro2 (twee wiel aangedreven, achter tractie) en pro 4 (vierwiel aangedreven). Op de eerste BK-racedag in Zolder op 30 April hebben Sam Damman uit Ichtegem een derde plaats in Pro4 en Tom Vercarre uit Torhout een derde plaats in Pro2 behaald. Aangezien dit de eerste wedstrijd was staan wij ook in het algemeen klassement 2017 op de derde plaats. http://belgiansctcup.be/bsctc/index.php/5257/2017-race-1-rccz/”

IMG_1728

“Ook in de klasse 1/8 buggy brushless hebben wij een vijftal deelnemers. Beste resultaat was voor Heikki Ghekiere uit Lendelede die een mooie vierde plaats behaalde.”
“Op zondag 8 oktober organiseren wij in Torhout de voorlaatste manche van het BK 2017 voor SCT en 1/8 buggy. Er worden een 60-tal deelnemers verwacht. Op zondag 14 mei vindt de tweede clubwedstrijd plaats van 10 tot 17 uur. Op zaterdag 20 en zondag 21 mei vindt dan de opendeurdag plaats van 13 tot 18 uur.
Info:
www.orrt.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *