Fairtrade finaledag

Torhoutse scholen doen een oproep voor eerlijke handel.

IMG_6066

Torhout mag zich al sinds 15 december 2013 Fair Trade gemeente noemen. Iets om trots op te zijn! Ook de Torhoutse scholen gaan met veel goesting aan de slag met dit thema. Ter voorbereiding van de grote Fairtrade finaledag werkten ze rond het thema. Ze speelden een rechtbankspel waarbij ze zich moesten inleven in een personage uit het Zuiden die betrokken was bij (on)eerlijke handel en ze werkten intensief rond eerlijke handel in de klas. Als kers op de taart maakten ze met hun klas een gerecycleerd kunstwerk rond eerlijke handel.

Slotshow in het stadskantoor

De leerlingen van het 4e leerjaar van de Torhoutse scholen riepen op 12 mei de hele dag op voor eerlijke handel. In de voormiddag verkenden ze de lokale handelaren, de wereldwinkel, de kringwinkel en de bib-volkstuintjes. Daarnaast werden ze uitgedaagd om een aantal opdrachten tot een goed einde te brengen.

In de namiddag was er in het stadskantoor een heuse slotshow waar alle klassen (in totaal 200 kinderen!) verkleed naartoe kwamen. Samen zullen dansten en zongen ze op het Fairtrade lied, gecomponeerd door heel wat BV’s, o.a. Pieter Embrechts.

Fairtrade tentoonstelling

De Fairtrade tentoonstelling zal toegankelijk zijn tijdens de openingsuren van het stadskantoor in de Aartrijkestraat 11/B. Van 12 mei t.e.m. 30 juni 2017. Dit project werd mogelijk gemaakt i.s.m. Djapo en de Stad Torhout. Djapo ondersteunt gemeentes en scholen om rond duurzame thema’s te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *