Informatiesessies over hartstilstand en reanimatie in AZ Sint-Rembert

Tijdens de 8ste editie van De Nationale Week van het Hartritme (van 29 mei t.e.m. 2 juni’17) leert het AZ Sint-Rembert hoe de symptomen van een hartstilstand te herkennen en hoe slachtoffers te reanimeren. In de gemeenten ziet men tegenwoordig overal AED-toestellen verschijnen, maar hoe werken deze toestellen en hoe kan je er iemand z’n leven mee redden?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Dit jaar wordt tijdens De Nationale Week van het Hartritme de nadruk gelegd op hartstilstand en reanimatie. Over heel het land worden daarom informatiesessies voor het brede publiek over deze medische topics georganiseerd. AZ Sint-Rembert speelt hier actief op in en organiseert daarom 2 avonden op donderdag 1 en vrijdag 2 juni ’17 telkens van 19u30 tot 21u in het auditorium van het ziekenhuis, Sint-Rembertlaan 21, 8820 Torhout.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Programma:

Dr. P. Galvão, arts-specialist in de Cardiologie bij AZ Sint-Rembert: alles wat je moet weten over een hartstilstand (symptomen, risicofactoren, mogelijke gevolgen, …).

Medewerkers Spoedgevallendienst AZ Sint-Rembert: alles wat je moet weten over reanimatie en de AED-toestellen (automatisch externe defibrillator).

Reanimatie van een slachtoffer en het gebruik van een AED-toestel in de praktijk; praktijkworkshop in kleine groepen.

De toegang is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk voor de organisatie van de praktijkmomenten. Inschrijven kan t.e.m. maandag 29 mei 2017 via de website van het AZ Sint-Rembert www.azstrembert.be >Zorgaanbod>Bekijk alles>Symposia.

 

One thought on “Informatiesessies over hartstilstand en reanimatie in AZ Sint-Rembert”

  1. Ik wil me inschrijven maar dat is niet mogelijk via de website vh ziekenhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *