Biz’art BLUES Project ‘17 op 9 en 10 juni in Club de B

Vijf jaar geleden startten enkele muziek- en kunstliefhebbers de vzw Biz’art op in het drukke verenigingsleven van Torhout! “Als ‘t biz’onder mag zijn” was de leuze. Tot op heden hebben ze heel diverse leuke, interessante, gedurfde en sociale activiteiten binnen de cultuursector georganiseerd. Doch stilstaan, is achteruit gaan… Na vier geslaagde Biz’art BLUES festivals, wilden ze hun  vijfde editie op zaterdag 10 juni 2017, naar een “club” niveau tillen. Net dat tikkeltje meer sfeer…

IMG_6706

(Het bestuur: Maureen Simin, Guido Vandamme (ontbreekt) , Geert Onraedt (ontbreekjt), Tijs Lozie en Marc Bonte.

Biz’art BLUES- & streekbierencafé…

Marc Bonte geeft uitleg.. “Reeds op vrijdag 9 juni toveren wij Club de B om tot een heuse bruine kroeg. We plannen er een Blues- & streek-bierenavond. Niet de gekende streekbieren maar minder bekende, en nieuwe biersoorten op de dranklijst.
Namelijk: Beralis (blonde tripel), Cuvee Watou (blonde Trippel), Nachtraaf (trippel blond), Papegaei (blond), Nachtraaf (dubbel bruin) en Moose Blues (dubbel bruin). Er zijn ook frisdranken en gewone bieren te verkrijgen.
Tevens zorgen wij voor de gepaste muziek, een unieke sfeer & super ambiance! Deuren open om 19 uur.
Opgelet… Wij bieden in het Biz’art BLUES Café, tevens de laatste kans aan om tickets voor het Biz’art BLUES Festival, op zelfde locatie ’s anderendaags, te verkrijgen aan VVK prijs!”

Biz’art BLUES Festival… 

“Wij zorgen terug voor klasbakken op het podium… Een kleurrijke mix van opkomend talent, Belgisch – en internationaal ervaren muzikanten. Een super goede sound, sfeervolle belichting en de juiste ambiance. ”
Bluebird…
“Naar jaarlijkse gewoonte opent de winnaar van de vorige Biz’art BLUES Rally om 20 uur. Dit jaar zal dit Bluebird zijn, een jonge band, met een oude ziel. Akoestische blues met Gentse roots, dat is de manier waarop je Bluebird best kan omschrijven in een paar woorden. De band liet zich al meermaals opmerken tijdens de intussen legendarische Blues jams met Guy Verlinde en Tiny Legs Tim in de Missy Sippy. Bluebird brengt doorleefde songs met harmonica solo’s die refereren naar de tijd dat “Blues A Way Of Life” was, met echo’s van Walter Horton, Sonny Boy Williamson, George Harmonica Smith, James Cotton en Little Walter.    De gitaren spreken, huilen en fluisteren op het juiste moment. De back-beat is steady-groovy en heeft een borsteli-ge-soft-touch. De band neemt het publiek mee op een tocht door de Mississippi Delta en passeert even langs de Chicago blues-scene, waar ze een aantal obscure jaren 1930-40 Blues songs wegritsen. Jong talent om in de gaten te houden…”
Guy Verlinde & The Mighty Gators…
“Om 21 uur staat Guy Verlinde & The Mighty Gators op het podium. Zij sloten onze 1ste BBF in 2012 af in grandeur want de aanwezigen spreken er vandaag nog over… Guy is non-stop in binnen- en buitenland aan het toeren met zijn Mighty Gators. Ze zijn momenteel de Belgische blues ambassadeurs.    Deze band draagt de tradities van de Amerikaanse blues meesters uit de Mississippi Delta naar Chicago’s Southside. Guy Verlinde & The Mighty Gators slagen er immers altijd in om het publiek op de dansvloer te krijgen met hun “Genuine Foot Stompin’ Bluesmusic”. De band pakt steevast hun publiek in met strakke, eerlijke riffs & licks. Guy Verlinde is niet enkel een zeer begenadigd muzikant, maar ook een allround entertainer. En met de ruggensteun van zijn Mighty Gators maakt het niet uit voor wie of waar ze spelen. Elk optreden eindigt steevast in één groot feest. “Laissez-Le Bon Ton Rouler!”

Big Pete…
“Om 23 uur sluit Big Pete het 5de Biz’art BLUES Festival af. In onze kontreien behoeft Pieter “Big Pete” van der Pluijm wellicht al lang geen introductie meer. Op amper 23-jarige leeftijd werd Big Pete ingehuurd om de Lester Butler Tribute Band te komen versterken, vanaf dan ging het voor het Nederlandse mondharmonicafenomeen allemaal razend snel. Albums en optredens met The Strikes, The Backbones volgden. Zijn reputatie groeide alleen nog maar uit. Daarnaast waren er ook projecten met o.a. Monster Mike Welch, Hook Herrera, Matt Schofield en Ian Siegal. Big Pete wordt door de Blues liefhebbers erg gewaardeerd. Ook in de States is zijn ster sinds kort rijzende. Dit met de CD “Choice Cuts”, waarop Big Pete zonder complexen zijn ding mag doen in het gezelschap van gerespecteerde Blues collega’s Kim Wilson, Kid Ramos, Rusty Zinn, Kirk Fletcher, Shawn Pittman, Rob Rio, Paul Oscher, Johnny Dyer, Al Blake, Alex Schultz, John Marx, Mojo Mark, Willie J. Campbell en Jimi Bott, ze passeren hier zo allemaal wel ergens de revue. Heel erg straffe toebak met andere woorden!”

Tickets in VVK te verkrijgen bij Joey’s Café te Brugge, Den Langen Avond te Gistel, Delirium te Handzame, Compact Center Mercator te Oostende en Top Disc te    Torhout. Natuurlijk ook bij de Medewerkers & het bestuur van vzw Biz’art

Deze datum al aangekruist in je agenda? Tickets in voorverkoop € 15 en aan de deur betaal je € 20.

Het Goede doel…

“Altijd koppelen we ons Bluesproject aan een goed doel. Dit jaar steunen wij “De Andere Academie” met jullie hulp! “De Andere Academie” organiseert een opleiding voor mensen met een verstandelijke beperking die aan beeldende kunst willen doen. De opleiding bestaat uit het atelier tekenen en schilderen en het atelier boetseren. Alle lessen vinden plaats in het centrum van Torhout, in een ruim atelier en onder de begeleiding van ervaren en vakkundige docenten. Daarnaast zet “De Andere Academie” de creaties van haar cursisten in de kijker door de organisatie van of door deel te nemen aan tentoonstellingen. Meer info: www.deandereacademie.be

Biz’art BLUES Rally…

“Als dessert van het Biz’art Bluesfestival dat plaats vindt op zaterdag 10 juni 2017 in Club de B in Torhout, organiseren we al onze 3de Biz’art Blues Rally. Dit voor opkomend talent die wij een podium, belichting en P.A. aan bieden. Zij moeten enkel inpluggen en goooo…”
“De aftrap wordt gegeven op vrijdag 18 augustus, met Torhout kermis. De volgende ½ finales gaan door op vrijdag 8 september, 6 oktober en 3 november. Telkens op dezelfde locatie, namelijk Club de B inTorhout. Dit onder de vorm van “battles” tussen de acht geselecteerde groepen. Daarvoor krijgen ze elk 45 minuten om hun kunnen te showen. Een professionele jury bepaalt wie er doorgaat naar de finale. Deze vindt plaats op zaterdag 2 december. Dan strijden de vier winnaars van de 1/2 finales voor een plaats op de affiche van Biz’art BLUES Festival ‘18 als opener en voor 500 euroals finale prijs. De optredens starten telkens om 20 uur.
Inkom: 5 euro.”

m/v BLUES Talent gezocht…

“Speel jij in een bandje of solo, schrijf je dan in voor deze unieke Blues Rally i.k.v. het project “100% BLUES ”. Wie volgt “The Blues Vision” (2015) en “Bluebird” (2016) op als winnaar van de 3de editie van de Biz’art BLUES Rally in december ‘17? Stuur ons een kleine CV van jou of je band, en een demo. Wie weet sta je als opener op het programma van Biz’art Blues Festival in 2018 en win je € 500.

Meer info: Geert 0486 21 75 54 of geertonraedt@hotmail.com

Website…

“Graag stellen wij onze nieuwe website voor van vzw Biz’art Torhout i.k.v. ons BLUES Project 2017. Met dit project willen wij “De Andere Academie” (www.deandereacademie.be) ondersteunen. Neem gerust een kijkje via onderstaande link en laat je overhalen om langs te komen op het BLUES Festival tijdens het 2de weekend van juni in Club de B te Torhout en/of naar de BLUES Rally in het najaar.
www.wixsite.com/bizart-torhout

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *