Herinrichting Amazoneplein

Het Amazoneplein wordt heraangelegd. Het project liet even op zich wachten maar wordt binnenkort een feit. Rekening houdend met de mening van de jeugd en van de omwonenden, werd een nieuw park met een mooie invulling uitgetekend.

amazoneplein

Nieuwe invulling voor jong en oud

Het Amazoneplein zal een serieuze gedaantewisseling ondergaan, met aandacht voor de huidige pluspunten. Een plaats voor spel en plezier, maar ook om tot rust te komen. We zetten de zaken even op een rijtje:

Het speelpleintje voor de allerkleinsten ten midden van de rivierenwijk werd reeds vernieuwd, de aantrekkingskracht van de speelboot is ondertussen bewezen.

  • De open ruimte blijft behouden voor de lokale voetballers en voor de evenementen van de wijk.
  • Rondom de open ruimte worden hoogtes en laagtes gecreëerd, verbonden met vlonderpaden en half verharde wandelpaden doorheen het groen.
  • Met de vrijgekomen gronden worden een avontureneiland ingericht.
  • Als extra speelelement wordt een bomennest aangelegd.
  • Een terras in hout aan de zijde van de Maasstraat wordt een uitkijkpunt over het park.
  • Het nieuwe amfitheater zal het meest in het oog springen. Met natuurlijke trappenbordes wordt het amfitheater een ontmoetingsplek voor jong en oud.

Start werken

De aanleg van de werken start vanaf september 2017 en worden door een externe aannemer uitgevoerd. De kostprijs wordt geraamd op € 55.000 inclusief BTW.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *