Leerlingen Sint-Vincentius op stage in Denemarken

Op zondag 4 juni vertrokken zeven leerlingen van het Technisch Instituut Sint-Vincentius in Torhout voor een buitenlandse stage (Erasmus+) van twee of drie weken naar Taastrup en Greve in Denemarken. Ze traden hiermee in de voetsporen van de globetrotters die sinds 2009 naar het buitenland trokken.

IMG_20170605_161311

(v.l.n.r.: Jelle Vanbrabant en Bjarne Verhaeghe).

Stagecoördinator Pieter Van Landeghem geeft tekst en uitleg: “Voor het eerst nemen leerlingen van 6 Office en 6 Retail deel aan deze ervaring. Ze zullen er hun blokstage voor het vak Logistiek afwerken. Op basis van deze ervaring kunnen ze dan een doordachte keuze voor hun specialisatiejaar maken.

Tijdens de voorbereiding leerde de groep wat huishoudelijke taken, zoals: wassen, strijken, koken. Daarnaast kregen ze ook een initiatie fotografie en gaf de vriendin van voetballer Lukas Lerager (Zulte Waregem) een snelcursus Deens. Deze zaken zullen hen helpen om elk afzonderlijk in H. Essers, Danske Fragtmaend, Freja (Taastrup) en Leman, Alpi, Prime Cargo en Blue Water Shipping (Greve) aan de slag te gaan. Door de grotere groep vervoegen Leman en Alpi opnieuw het aantal stagebedrijven na een korte onderbreking.

Tijdens ontspanningsmomenten verkennen de leerlingen onder andere Kopenhagen aan de hand van een door de zevendes gemaakte fotozoektocht, bezoeken we het Kronborg Castle in Helsingor en gaan we naar het pretpark Bakken in Klampenborg. Bij slecht weer kunnen we naar de bowling, is er mogelijkheid om te zwemmen, …

Op het einde van deze stage ontvangen de internationals een bedrijfscertificaat van hun stagegever. Bovendien ontvangen ze ook de Europass Mobiliteit van de VDAB, een document waarin de kennis en vaardigheden die in een ander Europees land verworven werden en dus een serieuze meerwaarde om op de arbeidsmarkt aan de slag te kunnen.

In een steeds meer internationale wereld is het cruciaal dat leerlingen alle kansen krijgen om enkele weken in het buitenland opleiding te volgen. De stages hebben een absolute meerwaarde voor de leerlingen. Hierdoor krijgen ze een taal beter onder de knie. Sommige bloeien open tijdens of door deze stage.”

VET = garantie tot 2020

“Eind vorig jaar was SiVi één van de 15 scholen die uit handen van Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) het VET-charter mocht ontvangen. VET staat daarbij voor Vocational Education and Training Mobility Charter. Het charter beloont scholen die een inspanning leveren om hun leerlingen tijdens hun studies van een buitenlandse stage te laten genieten. De school heeft met het charter de garantie dat ze tot 2020 leerlingen gratis op de internationale stage van Erasmus+ kan blijven sturen.”

Hun avonturen zijn te volgen op de blog http://7logdk8.blogspot.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *