LOLA-LIST-Sweco mag Torhout helpen vernieuwen

De aanstelling van de ontwerper voor de stadskernvernieuwing is een feit! Samen met het winnende ontwerpteam en de Torhoutse burger gaat Torhout nu van start met een participatief vervolgtraject. Ook jij kan daar jouw inbreng bij hebben!

 marktplan1

Winnend ontwerpteam: LOLA-LIST-Sweco
Stad Torhout stelt graag het team voor dat zal instaan voor de opmaak van het masterplan van de stadskernvernieuwing. ‘LOLA-LIST-Sweco’, een samenwerkingsverband tussen een Nederlands, Frans en Belgisch bureau, kwam na een grondige selectieprocedure als sterkste uit de bus en werd in het schepencollege van 11 mei officieel aangesteld om uitvoering te geven aan de opdracht.
Masterplan voor Torhout marktstad
De stadskernvernieuwing van Torhout biedt een bijzondere kans om een duurzame verbetering tot stand te brengen die het beste in Torhout naar boven haalt. Met investeringen in de centrale publieke ruimte (markt en omgeving) én het verborgen groen van de stad willen ze Torhout aantrekkelijker maken voor al haar inwoners en bezoekers, van jong tot oud.

marktplan2

LOLA-LIST-Sweco profileert Torhout als marktstad, het heeft aandacht voor de verbindingen tussen stad en platteland en legt de nadruk op ontwerpkwaliteit. Het masterplan focust op de plekken waar verandering ook echte verbetering kan betekenen en haalbaar is. Zo is voor het ontwerp van het marktplein de wekelijkse markt het sturende element. Daarnaast stellen ze voor om zeven plekken te transformeren tot zeven verborgen tuinen en willen ze van het oude stadhuis een volkspaleis maken voor iedereen.

Publiek infomoment op 15 juni om 20 uur
Ontdek hoe de Torhout er in de toekomst kan uitzien en kom op 15 juni naar de feestzaal van de Sint-Rembertscholengroep. Iedereen welkom, vanaf 20 uur.

Programma

  • Verwelkoming door Hilde Crevits, Viceminister-president van de Vlaamse Regering,
  • Vlaams minister van Onderwijs en titelvoerend burgemeester.
  • Toelichting van de ontwerpen door Leo Van Broeck, Vlaamse Bouwmeester.
  • Kennismaking met de ontwerper en het vervolgtraject.
  • Open debat met Hilde Crevits, Kristof Audenaert en Leo Van Broeck.
  • Voorstelling Torhout In Zicht door Lieselotte Denolf, schepen.

Locatie: Feestzaal, in blok 8, Sint-Rembertscholengroep, ingang via Sint-Jozefsstraat, 8820 Torhout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *