Vrouw en Maatschappij komt op voor de lokale handelaars

Er zijn nog altijd om en bij de 140 ondernemers in Torhout. De voorbije maand startten 5 nieuwe zaken.  Vrouw en Maatschappij (CD&V) wil al deze ondernemers bedanken en deed dat dit jaar door een bezoekje en bedankje aan alle ondernemers in de textielsector.

IMG_6893

Delphine Levrouw: “Het komt al eens ter sprake bij familie of vrienden, op café, op sociale media… Torhout levende stad? Torhout is dood. Zoveel leegstand in de stad. Zwarte vlaggen worden gehesen. Mensen zijn pessimistisch over de winkels die uit het toonbeeld verdwijnen en angstig om wat er zal gebeuren met de beeldvorming en het ondernemerschap van hun geliefde stad. Als we kijken naar andere (buur-) steden is dat een terechte angst. Lokale handelaars hebben het, mede door de onrealistische huurprijzen en de opkomst van de ketens en multinationals, nog nooit zo moeilijk gehad. Actie en ondersteuning is meer dan nodig. Maar die bieden we allerminst door een ander met de vinger te wijzen. Praten over problemen genereert problemen en biedt allerminst oplossingen. Via deze weg wil vrouw en maatschappij de focus leggen op de inspanningen en oplossingen die een antwoord kunnen bieden op dit probleem.
Eerst en vooral zien we heel wat inspanningen van de stad: via het gebruik van Europese subsidies (dit kost ons als burger helemaal niets) werd een centrummanager aangeworven die zich enkel en alleen over het centrum en de lokale handelaars mag ontfermen. Er worden op een laagdrempelige manier kansen geboden aan nieuwe mensen en creatieve, innovatieve, ideeën. Denken we bv. aan santeboetiek in het Ravenhofpark, de nieuwe winkels, de nieuwe traiteurzaak, of het gebruik van een handelaarspand als klaslokaal door de richting mode en creatie van Sint-Rembert campus Zuid. De voorbije periode werd de win-je-winkel wedstrijd gelanceerd. Bovenal wordt meer dan ooit werk gemaakt om positieve samenwerkingsbanden tussen de handelaars te smeden. Want door samen de handen in elkaar te slaan, kom je altijd tot een positiever resultaat. De premie voor starters en de Torhoutbon is populairder dan ooit.”
“Alle Torhoutenaren dragen een verantwoordelijkheid tot het welslagen van een bloeiende onderneming en stad: steun je lokale handelaar door hen te promoten en bij hen te kopen. Op die manier krijgen deze ondernemers meer kans op slagen en dragen we allemaal ons steentje bij tot een bloeiende stad!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *