Schlagerfestival en ’t Westvlams gemiengeld vintekoor op Sint-Henricus Kermis 2017

In het weekend van 24 juni vindt de 21ste editie van Sint-Henricus kermis plaats met op het programma: levend tafelvoetbal, rommelmarkt, Schlagerfestival, autozegening, ’t Westvlams Gemiengeld Vintekoor, spektakelshow voor kinderen, vuurwerk, seniorenkaarting en zoveel meer…

_DSC8504

Sint-Henricus, een wijk zonder café. Kermis dan maar…

Terwijl niet minder dan honderd jaar geleden in de Sint-Henricusstraat alleen al zoveel cafés waren dat je bij een pint in elke kroeg op het einde van je rit al licht aangeschoten kon zijn, is er nu niet één café meer te bespeuren. Geen sociale ontmoetingsruimte dus in Sint-Henricus… Dan maar een jaarlijkse kermis, hebben de stichters van Sint-Henricus Kermis gedacht. En die kermis moest een plaats worden waar mensen van Sint-Henricus (en daarbuiten) jaarlijks konden samenkomen. Ook dit jaar is dit niet anders.

Kermisweekend 2017: Op het programma…

De aftrap voor Sint-Henricus Kermis 2017 wordt op vrijdagavond 23 juni om 19u gegeven door de spelers van het ‘levend tafelvoetval’. Deze spelers nemen het in groepen van zes tegen elkaar op in een spannend en amusant voetbalspel.

Op zaterdag  rommelt het vanaf 6 uur rond de kermistent want dan worden rommel en brocante van onder het stof gehaald en te koop aangeboden op de jaarlijkse rommelmarkt. Wie slenteren op de rommelmarkt een te weinig actieve bezigheid vindt, kan ervoor kiezen om vanaf 10 uur deel te nemen aan de spinning initiaties van The Move, die doorgaan in het zaaltje naast de tent (inschrijven vooraf).

Sint-Henricus Schlagert!

Vanaf 18 uur zijn de deuren open en kan je komen meezingen of swingen op de muziek van Dina Rodriguez, De Stoempers, Hanny-D, Dennie Damaro, Sugarfree en “top of the bill”: de Romeo’s! Sint-Henricus Kermis staat bekend om zijn gezelligheid en ambiance, die ook op het schlagerfestival niet zal ontbreken!

Op zondagmorgen is er voertuigenzegening en ’s middags kan wie dit wenst steak en frietjes verorberen in de tent. In de namiddag is het tijd voor een fiësta met ’t Westvlams Gemiengeld Vintekoor: Nie geweune wi! Kermiszondag wordt afgesloten met een knallend vuurwerk.

Onder het motto ‘kermis voor iedereen’, is er op kermismaandag seniorenkaarting gecombineerd met een vleugje Doggy Dance-animatie. Ouderen die minder mobiel zijn worden gratis opgehaald door de pendelbus (reserveren via Martine Kerkhove 050 215 215 of 0485 60 97 57).

Voor de kleinsten van Sint-Henricus en omstreken…

Voor de kleinsten staan er het gehele kermisweekend een eendjeskraam en een schietkraam. Tijdens de rommelmarkt verandert een professionele grimeuse de kleine kapoenen in een leeuw, konijn, hondje, prinses, vlinder, spiderman of een zeerover. Op zondag is het tijd om te goochelen, dansen, zingen en spelen tijdens de spektakelshow van Johan en Jeremy Vandoorne (Xavier uit ROX). Vanaf 16 uur  trekken Dippy&Doppy dan hun feestkledij aan en brengen duizenden ballonnetjes met zich mee. Een hondje, rups, vlinder, konijn, waterpistool… noem maar op, ze schudden het in enkele seconden uit hun mouw!

Sint-Henricus Kermis: 21ste editie!

Dit jaar is de kermis is haar 21ste editie toe. Na 20 jaar schitterend voorzitterschap gaf Dirk Smessaert de fakkel door aan het trio Pieter Pauwels, Steve Smessaert en Philip Slabbinck. Ook verschillende andere leden, waaronder heel wat medeoprichters van de kermis, zijn sinds dit jaar niet langer actief lid van het kermiscomité. De 21ste editie van de kermis is dus tot stand gekomen in samenwerking met veel nieuwe leden die één eigenschap gemeen hebben, namelijk dat ze een engagement willen opnemen voor de mensen van sint-Henricus (en omstreken).

Wil je het programma van Sint-Henricus Kermis raadplegen of online tickets voor het Schlagerfestival bestellen? http://www.sinthenricus.be/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *