“Werken of op vakantie gaan, iedereen kan het met de elektrische fiets!”

IMG_8206

Op 1 mei 2015 startten Nicolas Cool en zijn broer Christophe Cool Cool Electro Cycles op met vestigingen in Blankenberge en Torhout en ondertussen ook in Tielt.

“Wij verkopen alles van elektrische fietsen”, zegt Nicolas Cool die de winkel in Torhout in de Aartrijkestraat 14 uitbaat. “Wij spreken dan over kinder- en stadsfietsen, koers- en racefietsen, mountainbikes en speed pedelecs. Wie bij ons een fiets koopt, krijgt die binnen de week geleverd omdat wij werken met leveranciers die een aanzienlijke voorraad fietsen in huis hebben.”

Rage

“Ik geef toe dat het bij de start van de winkel wat zoeken en tasten was, in jaar twee vonden we onze weg en nu hebben we zelfs een derde mechanieker aangeworven. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat fietsen met een elektrische fiets een echte rage geworden is. Rustte daar vroeger misschien nog een taboe op, dan rijdt iedereen nu met een elektrische fiets. Oud en jong want het woon-werkverkeer zit vooral in de lift. Mensen doen hun tweede wagen weg en kopen een elektrische fiets in de plaats. Soms krijgen ze die zelfs van het bedrijf waar ze voor werken want ook voor een bedrijf is een elektrische fiets financieel een interessant gegeven.”

Betaalbaar

“De prijs van een elektrische fiets gaat van 1399 tot en met 15.000 euro”, gaat Nicolas verder. “Je hebt al een heel degelijke fiets voor 2000 à 2500 euro. Wij bieden ook het Fietsomnium van Callant aan dat voor een volledige verzekering voor de fiets zorgt. Bovendien mogen alle fietsen eerst worden getest vooraleer ze worden aangekocht. Nog een sterk punt van onze service is dat wij een eigen atelier hebben waar we zowel elektrische als gewone fietsen herstellen.”

Cool Electro Cycles
Aartrijkestraat 14
8820 Torhout
050 58 05 03
www.coolelectrocycles.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *