Theaterspektakel door Torhoutse vluchtelingen

Sinds mei 2015 is er een verhoogde instroom van vluchtelingen in Vlaanderen. In Torhout zijn momenteel 78 inwoners geregistreerd als erkende vluchteling. Daarnaast worden er 16 volwassen mannen en 9 niet-begeleide minderjarige vluchtelingen opgevangen in de Lokale Opvanginitiatieven (LOI). De Vlaamse Overheid geeft daarvoor subsidies.

IMG_9203

Integratie bevorderen via theater

In samenwerking met enkele enthousiaste Torhoutse burgers, de plaatselijke toneelkring Sint-Rembert, Hart boven Hard en het lokaal bestuur van Torhout werd vanaf 17 augustus gestart met het theaterproject. Via workshops krijgen vluchtelingen de kans om kennis te maken met theater. Samen met lotgenoten kunnen ze niet alleen hun creativiteit, maar ook hun angsten en onzekerheden voor de toekomst tot uiting brengen.
Dit initiatief staat onder leiding van Osama Abo Amro en Helena Heyrman, een duo dat actief is in de filmwereld en reeds talrijke projecten op poten heeft gezet.
Dit alles mondt uit in een theaterspektakel op vrijdag 25 augustus om 20.30 uur in Club de B.

2017_theaterprojecT_

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *