future classroom@eureka

Om jongeren de maatschappij te laten instromen met de juiste digitale competenties, bedacht Campus Eureka de ‘future classroom’.

IMG_0764

De school wil hiermee inzetten op de computervaardigheden van haar leerlingen. Zo stimuleert ze de competenties die aan de basis liggen van digitale inclusie.

Dit project richt zich tot leerlingen van 10 tot 18 jaar. Ook jongeren in moeilijkere leefomstandigheden worden hier gestimuleerd om te groeien in hun mediawijsheid. Het project biedt aan de campus eveneens de gelegenheid om via samenwerking met diverse partijen het concept van brede school verder uit te bouwen.

De future classroom wordt ondergebracht in een containerklas uitgerust met nieuwe media, die een aangename en uitnodigende ruimte wordt. De school werkt reeds ‘klaslokaaldoorbrekend’ zoals met de buitenklassen en tipi-klas. Leerkrachten ervaren dat dergelijke ruimtes leerlingen activeren en hun creativiteit aanwakkert. Ook leerlingen die anders minder aan bod komen, worden uit hun ‘tent’ gelokt. De campus wil dit met de inrichting van de containerklas als future classroom eveneens stimuleren zodat de krachtige leeromgeving het leereffect kan maximaliseren.

Leerlingen van nu zijn de werknemers van de toekomst. Van hen wordt verwacht dat ze consequent zijn, logisch denken en zich snel kunnen aanpassen. Ook moeten ze vliegensvlug gegevens kunnen verwerken en meerdere oplossingen naar voor schuiven voor complexe problemen. Al deze competenties worden gestimuleerd in de future classroom.

Het project ‘future classroom@eureka’ werd door de Koning Boudewijnstichting geselecteerd voor ondersteuning vanuit het ‘Digital Belgium Skills Fund’ dat opgericht werd om zoveel mogelijk mensen digitale kansen te bieden.

future classroom eureka

De containerklas wordt gebouwd in de loop van de maand september, de ingebruikname staat gepland in oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *