Torhout heeft vanaf 1 september een echte kunstacademie

De academie voor woordkunst, muziek en dans is door de toestemming om ook beeldende kunst te mogen aanbieden nu een volwaardige kunstacademie. De naam veranderde dan ook naar Kunstacademie Torhout.

IMG_9451

Kunstacademie Torhout moet met beeldende kunst starten in het eerste en tweede leerjaar. Het jaar daarna mag dan ook het derde leerjaar er worden bijgenomen. Zo wordt verder gewerkt tot men alle leerniveaus omspant. Het directieteam Johan Vandecaveye en Leen Langenbick geven meer uitleg: “Wij moeten met beeldende kunst inderdaad beginnen op het niveau van het eerste en tweede leerjaar. Daarbij zijn we gebonden aan programmatienormen. Dat betekent dat we minimum vijftig leerlingen moeten hebben! Op dit ogenblik staat de teller op 42. ”
“Voor de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar wordt de kunstacademie een ontdekken van beeldende kunst. Ze zullen tekenen, schilderen, boetseren, leren werken met materialen, knutselen, werken met keramiek…En we kregen daarvoor een nieuwe locatie ter beschikking: de grote zolder van het cc de Brouckere, goed voor 30 op 8 meter. ”

TIC en de Andere Academie

BurenBijKunstenaars_010
“Door de opstart van de Kunstacademie zullen de activiteiten die gelieerd zijn met beeldende kunst in de Vorming TIC Rembert langzamerhand worden afgebouwd.”

BurenBijKunstenaars_005

De Andere Academie wordt dan weer onderdeel van de Kunstacademie. Dat zijn de enige volwassenen, mensen met een beperking,  die wij mogen opnemen in ons programma. Dat binnen het kader van een alternatief leertraject. De Andere Academie start haar activiteiten trouwens op vrijdag 1 september.”

BurenBijKunstenaars_009

Locaties

“Zoals al gezegd wordt de zolder van het cc ingepalmd. De Andere Academie blijft in de Beerstraat, Ten Walle blijft het centrum van de Kunstacademie, zeker voor wat muziek betreft. We maken ook dankbaar gebruik van de scholen om woordkunst en dans aan te bieden. Zo kan je woordkunst volgen in de centrumschool maar ook in Ten Parke, Sint-Henricus en de Revinze. Ook dansen wordt in verschillende wijken aangeboden. Nieuw is dat we dat vanaf nu ook in GO campus Eureka doen en in de Revinze voor het eerste en tweede leerjaar.”
“Kortom: de uitbreiding naar een volwaardige academie geeft ons nog meer energie om er vol tegenaan te gaan. De kans die we krijgen om alles van kunst aan te bieden in Torhout, grijpen we met beide handen!”

Kunstacademie
Bruggestraat 12, 8820 Torhout
Tel.: 050 21 56 55
E-mail: secretariaatacademie@torhout.be
Directeur: Johan Vandecaveye
E-mail: academie@torhout.be
Contacturen secretariaat
maandag, donderdag en vrijdag: 16.00 – 19.00 uur
dinsdag: 11.00 -12.00 uur en van 16.00 – 19.00 uur
woensdag: 14.30 – 19.00 uur
zaterdag: 9.30 – 11.30 uur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *