Torhout fietst tegen kanker!

Voor de zesde keer op rij zet Torhout zijn meest sportieve beentje voor om deel te nemen aan de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Twee teams van telkens acht personen zullen samen met duizenden anderen vier dagen lang fietsen tegen kanker.

Ook vorig jaar nam Torhout met twee teams deel.
Ook vorig jaar nam Torhout met twee teams deel.

De 1000 km van Kom op tegen Kanker wordt stilaan een vaste traditie. Ook Torhout neemt opnieuw deel aan dit initiatief dat uitgaat van de Vlaamse Kankerliga. Samen met een werkgroep zullen de twee Torhoutse teams een reeks initiatieven en evementen organiseren om 10.000 euro in te zamelen. Dat geld is nodig om te mogen deelnemen aan de 1000 km. De netto-opbrengst gaat integraal naar wetenschappelijk kankeronderzoek.

De 1000 km van Kom op tegen Kanker vindt opnieuw plaats tijdens het Hemelvaartweekend en de totale afstand wordt onderverdeeld in acht etappes van telkens 125 km. Dat betekent dus twee etappes per dag. Dagelijks zullen er twee personen van het team telkens een etappe rijden. Voor wie liever trager of net sneller rijdt, zijn er verschillende pelotons (24, 26, 28 of 30 km/u). De praktische organisatie is in handen van Flanders Classics, organisator van onder andere de Ronde van Vlaanderen.

Het parcours voor de 1000 km ligt momenteel nog niet helemaal vast. Zeker is wel dat Mechelen opnieuw het decor vormt voor de start en aankomst van de deelnemers. Er wordt opnieuw gefietst door alle Vlaamse provincies met elke middag een stop in een andere provincie.

Onze Torhoutse ploeg is er alvast helemaal klaar voor! Dit jaar rijden schepenen Kristof Audenaert, Lieselotte Denolf en Rita Dewulf mee samen met gemeenteraadsleden Jos Bruynooghe, Bertrand Vander Donckt, Joos Cuvelier en Hans Blomme. Daarnaast maken ook enkele (ex-)personeelsleden deel uit van het sportieve team: Veerle Callebert, Sofie Senaeve, Hermen Six, Rudi Senesael, Filip Rommelaere, Kristof Dewaele, Joris Cuylle, Willy Vandenbrande, Els Demeyer, Evy Bouckaert, Sylvie d’Heygere, Gwenny Beek, Kris Vandeweghe, Jan Vandenheede, Heidi Trio, Christelle Demoor en Marijke Dedeyne.

Om de kaap van de 10.000 euro te halen, richt Torhout enkele prachtige initiatieven op. Noteer ze alvast in je agenda!

  • 8 november: spaghettifestijn Houtlandinstituut (12 euro voor volwassenen, 6 euro voor kinderen, aperitief inbegrepen).
  • 14 december: sociale kerstmarkt met hutsepotverkoop, verzoekplaatjes en koers op rollen. Hutsepot kan je vooraf bestellen bij de leden van de werkgroep.
  • 26 december: indoor speeltuin met springkastelen in de Mast (met bar voor de ouders)
  • 14 maart: folkoptreden in club de B (i.s.m. Cult Social)
  • 28 maart: Quiz for Cure in club de B
  • Wekelijks: dessertactie in het stadskantoor. Personeelsleden kunnen een dessertje kopen aan een democratische prijs
  • Koerstruitjes: de Torhoutse teams zullen fietsen in een speciaal ontworpen koerstruitje en zoeken sponsors die hun naam op het truitje willen vermelden.

Voor meer informatie kan je terecht op www.1000km.be of op de Facebookpagina ‘Torhout fietst tegen kanker’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *