Juf Tine Vandaele in de bloemen

Het studiegebied Onderwijs van Hogeschool VIVES wil op 5 oktober, Internationale Dag van de Leerkracht, alle leerkrachten nog eens in de bloemetjes zetten en hen bedanken voor hun grote en betekenisvolle inzet. Van de campussen Brugge, Kortrijk en Torhout verrast telkens een student een vroegere leerkracht.

DSC_9579

Elke dag geven de leerkrachten het beste van zichzelf om kinderen hun eigen talenten te laten ontdekken en verfijnen. Iedereen weet zich nog een leraar te herinneren die bepalend is geweest voor zijn of haar toekomst. VIVES vroeg aan de studenten van het studiegebied Onderwijs in Kortrijk, Brugge en Torhout welke leerkracht hen is bijgebleven en mooie herinneringen naliet. Op die manier krijgen ze een mooie inkijk in welke leerkrachten voor leerlingen het verschil maakten.

Voor campus Torhout was dat Anne-Lynn Holvoet uit Veldegem. Zij heeft op donderdag 21 september juf Tine Vandaele van het Sint-Jozefsinstituut College, Bruggestraat 32 in Torhout, verrast. Mevrouw Vandaele was voor haar de persoon die haar stimuleerde om onderwijs te studeren. Ze geloofde in haar capaciteiten.

 

One thought on “Juf Tine Vandaele in de bloemen”

  1. Ik heb zonet een reportage van WTV-Focus bekeken (en beluisterd) waarin o.m. mevr. Vandaele, lerares Nederlands, geïnterviewd werd.
    Als oud-lerarenopleider Nederlands – zelf ook West-Vlaming nochtans – betreur ik dat de uitspraak van betrokkene allesbehalve voorbeeldig is.
    Dat je kunt horen uit welke regio een spreker/leraar afkomstig is, is niet zo erg (als het niet de spuigaten uitloopt), maar van een leraar Nederlands wil ik dat toch niet gehoord kunnen hebben na één zin…

    Hiermee doe ik uiteraard geen uitspraak over de menselijke, pedagogische en didactische kwaliteiten van betrokkene want ik ken die niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *