Opendeur ‘de wieg’ op vrijdag 20 oktober

Kraamcentrum ‘de wieg’ organiseert op vrijdag 20 oktober 2017 een opendeurdag. Toekomstige of pas bevallen ouders zijn er welkom voor alle info over wat de kraamverzorgende, vroedvrouw of vrijwilliger thuis voor hen kunnen betekenen tijdens de zwangerschap of na de geboorte van hun kindje. Ook zijn er gratis infomomenten (zie hieronder voor het programma). Inschrijven is niet nodig.

wieg2

Wanneer : vrijdag 20 oktober 2017, opendeur van 13 tot 20 uur
Waar : Kraamcentrum ‘de wieg’, Sint-Rembertlaan 20, 8820 Torhout
Meer info: www.dewieg.be, tel. 0473 45 14 38

Gratis infomomenten (geen overlapping)                                                                                                                                                                                                                 

  • 13 uur: borstvoeding: echt de moeite waard

Wat is nu eigenlijk de meerwaarde van borstvoeding? Wat kan je doen om je borstvoeding alle kansen te geven? Hoelang kan je borstvoeding geven en kan je dit wel combineren met werken?

  • 14.30 uur: bevallen zoals het je bevalt Kies bewust en geïnformeerd hoe je wil bevallen. Hoe kan je je voorbereiden tijdens je zwangerschap? Is een natuurlijke bevalling zonder epidurale verdoving haalbaar? Kan je (een deel van) de arbeid thuis doormaken? Wie kan je de eerste dagen/weken/maanden thuis ondersteunen?
  • 15.30 uur: signalen van je baby

De kraamperiode is ideaal om je kindje te leren kennen. Waarom huilt je baby? Welke andere signalen zendt je kindje uit om duidelijk te maken wat het wil of nodig heeft? Wat kan je doen om je baby te troosten? Hoe bouw je een goed contact met je kindje op? Hoe kan je van bij het begin communiceren met je baby?

  • 17 uur: thuis met je pasgeboren baby – tips voor een rustige kraamtijd

Een roze wolk of een kwestie van overleven? Er komt als kersverse mama heel wat op je af… Bovendien voel je je soms onzeker. Wat met (nacht-)voedingen? Wat als je kindje huilt? Hoe krijgt je baby een dag- en nachtritme? Wie kan je hierbij de eerste weken helpen? We geven je gouden tips voor een rustige kraamtijd.

  • 18 uur: baby’s eerste wasje en plasje We demonstreren hoe je je baby een badje kan geven. Verder geven we ook tips over de algemene verzorging van je kindje.
  • 19 uur: je baby dragen in een draagdoek Baby’s hebben huidhonger en in een draagdoek kan je hen deze geborgenheid geven. Maar hoe kies je het systeem dat voor jou het handigste is? Hoe draag je je kindje veilig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *