Zeventien jaar Slagerij traiteur Roel op Don Bosco

Wie zegt dat de tijd niet vliegt? Roel en Veerle baten al zeventien jaar hun slagerij uit op Don Bosco. Alsof het de dag van gisteren was…

IMG_0788

 

Roel Vandeweghe (41) en Veerle Devlaeminck (43) stapten in juni 2000 in het huwelijksbootje en namen op 14 juli 2000 de toenmalige slagerij Debeuckelaere over op het Don Boscoplein. Roel is afkomstig van Kemmel, Veerle van Meulebeke. Het kan verkeren, zei Bredero. Don Boscoplein 7 bleek een vruchtbare plaats te zijn. Het leverde niet alleen twee kinderen op, Alexander (16) en Clémence (11), maar ook een zeer succesvolle slagerij. Roel volgde zijn opleiding in de Groene Poorte en trok daarna naar Namen voor een specialisatiejaar traiteur in Namen.

Zelf bereide gerechten

IMG_0777

“Het is keihard werken maar we doen het met liefde”, zeggen beiden. Roel en Veerle moesten ondertussen ook al eens onder het mes maar dat temperde hun werkvreugde niet. En ze krijgen nu ook al hulp van zoon Alexander. Naast de vele verse vleessoorten, de vers bereide gerechten en charcuterie en kazen, is de slagerij ook een klein kruidenierswinkeltje. Na het verdwijnen van de kruidenierswinkel hebben Veerle en Roel daarmee letterlijk een gat op de markt ingevuld.

IMG_0779

“Elke dag bieden we zelf bereide gerechten en dagschotels aan”, zegt Veerle. “Op woensdag ,zaterdag en zondag zijn er kip aan ’t spit  te verkrijgen ribbetjes en kippenbillen. Voor de feestdagen pakken we ook altijd uit met een aangepaste feestfolder en we spelen ook wel in op trends hé…Halloween bijvoorbeeld….”

IMG_0801

Roel en Veerle zijn uitermate tevreden over hun locatie op Don Bosco: “je hebt een bakker, slager apotheek, tandarts, dokter, een school… Er komt dus volk genoeg over de vloer. En bovendien hebben we hier een heel ruime parking voor de deur. Ook dat is een sterke troef.”

IMG_0776

Slagerij traiteur Roel
Don Boscoplein 7
8820 Torhout
050 22 20 01
roel.vandeweghe@skynet.be
U kan ons volgen op facebook: https://www.facebook.com/slagerijroel/

logo

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *