Lezing ‘Omgaan met verlies en verdriet’

In het kader van de week van de geestelijke gezondheid, telkens in het najaar, organiseert het Lokaal Bestuur Torhout op dinsdag 21 november de lezing ‘Omgaan met verlies en verdriet’. Een organisatie van Logo Brugge-Oostende in samenwerking met gemeenten en de provincie West-Vlaanderen.

Samen veerkrachtig

De week van de geestelijke gezondheid heeft dit jaar als thema ‘Samen veerkrachtig’. Veerkracht heb je nodig om na een mentale tik een frisse start te kunnen nemen. Ben je zelf veerkrachtig? Mooi zo, maar vergeet niet dat er heel wat mensen zijn die geen veerkracht hebben. Daarom is het belangrijk om te weten dat je heel wat voor anderen kunt betekenen, zeker in moeilijke levenssituaties. Je kunt anderen helpen door simpelweg te luisteren, zonder te oordelen. Je oprechte betrokkenheid kan wonderen doen voor de veerkracht van anderen, zeker bij een verlies- en verdrietsituatie.

Omgaan met verlies

Een dierbare die overlijdt, iedereen wordt er vroeg of laat mee geconfronteerd. Een overlijden, op welke manier dan ook, laat altijd een leegte na. Het besef dat iemand verdwenen is uit je leven en nooit meer zal terugkomen, dat je hem of haar nooit meer zult zien lopen, horen praten of lachen, dat je nooit meer kan langsgaan voor een kopje koffie en een babbel,… Het is en het blijft moeilijk, zeker in het begin. Dergelijke situaties kunnen enorme emoties oproepen: verdriet uiteraard, maar ook woede, ongeloof, ontkenning en schuldgevoelens. Allemaal heel normale emoties, die horen bij het rouwproces. Maar hoe ga je hier het best mee om? Wat zijn goede tips om met deze gevoelens om te gaan?

Lezing op 21 november

In het kader van de week van de geestelijke gezondheid organiseert het Lokaal Bestuur Torhout een lezing rond het thema ‘Omgaan met verlies en verdriet’.

  • Wanneer: dinsdag 21 november om 14 uur
  • Waar: Club de B (’s Gravenwinkelstraat 5, 8820 Torhout)
  • Sprekers: Els Margodt, ziekenhuispastor van het AZ St.-Rembert en Rita Dewulf voormalig coördinator Palliatief Support Team van het AZ St.-Rembert. Beide zullen vanuit hun ervaringen praten over omgaan met verlies en waar mogelijk kapstokken aanreiken voor al wie daar nood aan heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *