Opening Dialoog

Op 10 november vond de opening plaats van de tentoonstelling Dialoog in het stadskantoor.

De kunstwerken werden in 2015 reeds gecreëerd door de cursisten van De Andere Academie, een teken-, schilder- en boetseeracademie voor mensen met een beperking, ondertussen samengesmolten met Kunstacademie Torhout.


De cursisten bezochten in november 2015 de keramieken in het Museum Torhouts aardewerk. De gids leerde hen anders te kijken en te ervaren, door hen het verhaal achter het voorwerp te vertellen. Vervolgens mochten de cursisten van het keramiekatelier het voorwerp uitkiezen dat hen het meest aantrok. Met een foto van hun lievelingsvoorwerp gingen ze aan de slag en creëerden ze een nieuw object.

In de tentoonstelling DIALOOG worden die nieuwe objecten naast het originele werk geplaatst: een dialoog tussen oud en nieuw, een mooi en vernieuwend verhaal.


Praktisch
De tentoonstelling in het atrium van het stadskantoor loopt van 13 november tot 6 januari 2018. Open op maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12 en van 13.30 tot 17 uur, op zaterdag van 9 tot 12 uur. Gesloten 25-26 december 2017 en 1 januari 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *