Van winterbraderie tot stadstraktaat…

Ook dit najaar valt er in Torhout van alles te beleven, van Winterbraderie tot stadstraktaat. De Torhoutse binnenstad zit niet stil de komende maanden.

 

Winterbraderie op 18 en 19 november

Op zaterdag 18 en zondag 19 november openen de Torhoutse winkels hun deuren voor de eerste editie van de Winterbraderie. De deelnemende handelaars laten zich van hun beste kant zien en leggen hun klanten in de watten met extra promo’s, een hapje of een drankje.

Deelnemende handelaars:

Café de Sportwereld, Picasso bistro, Le Faso, Idem Dito, Don Quichotte, Foelard, Papillon Hair en Beauty, Nagelstudio Lisayra, Standaard Boekhandel, Cool Electro Cycles, Amuzzi, Trio Fashion, Shoe Kids, Giselle, Actuel Boetiek, Bellino Lingerie, Sodrie, Lingerie Tanja, Pascale, New Grenelle, Kinderboetiek Odille, Clair Obscur, De Loftshop, Mondieux Madame, Le Fabuleux Destin, Lederwaren Jean, Berca Shoes, Hunkemöller en Naaimachines Stael. Marie-Britt zit op de locatie van Bluehouse. Bodycare zal zich installeren in de Zuidstraat 10

 Hij komt, hij komt… naar Cc de Brouckere!

Ook de Sint brengt dit jaar weer een bezoek aan Torhout. Samen met circus Hoetchatcha ontvangt Torhout de goedheilige man met 2 theatervoorstellingen van ‘De Troon’. De voorstellingen vinden plaats op woensdag 6 december om 14 uur en 15.30 uur.


Nieuwe locatie en concept

Dit jaar komt de Sint niet alleen naar een nieuwe locatie (Cc de Brouckere) maar wordt er ook gekozen voor een goed doel. Daarom werken we voor het eerst met (weliswaar democratisch geprijsde) betalende tickets. De opbrengst gaat integraal naar ‘De Katrol’, een ontwikkelproject dat zich inzet om kansarmoede te bestrijden en kinderen een kansrijkere toekomst te bieden. Tickets zijn te verkrijgen aan de balie van het Cc de Brouckere aan 2 euro/persoon of via http://www.ccdebrouckere.be/

 Kerstshoppen op zondag

Ook om kerstinkopen te doen moet je in Torhout zijn. Op 17 december, Kerstkoopzondag, kun je niet alleen terecht in Torhout om te shoppen, er zijn ook tal van extra activiteiten:

 • Van 10 tot 15 uur kun je met het gezin meewandelen in de kersttocht. Een organisatie van ‘Kerst voor iedereen’ en Kiekafobee. Start aan de kasteelschuur Wijnendale.
 • Om 11 uur opent de tentoonstelling van kunstenares Ann Demeyere waar je de combinatie kunt ontdekken van opgezette dieren en  Torhouts aardewerk.
  • Om 14 uur gaat de sociale kerstmarkt van start met tal van eet- en drankstandjes voor het goede doel. Kinderen kunnen zich uitleven op de gratis draaimolen.
  • Vanaf 14.30 uur kun je genieten van een kerstconcert van Koninklijke Harmonie Rhetorika. Aansluitend volgt een optreden van dansschool Inner Motion.
  • Als spectaculaire afsluiter kun je om 18, 18.30 en 19 uur genieten van de 2e editie van het lichtspektakel op de Markt.

  Klinken op het nieuwe jaar met glühwein en sprotjes

  Klinken op het nieuwe jaar met glühwein en sprotjes op de Markt. Meer heeft een mens niet nodig! Al kan wat muziek nog meer plezier brengen! Daarom kun je ook gratis een concert van Yves Segers meepikken, ambiance verzekerd!

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *