Simulatieoefening voor PSH

Op 16 november werd een simulatieoefening opgezet voor het Psychosociaal hulpverleningsnetwerk (PSH).

 

 

Psychosociaal Hulpverleningsnetwerk (PSH)

Het Psychosociaal Hulpverleningsnetwerk (PSH), dat aangestuurd wordt door schepen Rita Dewulf en noodplanningsambtenaar Steven Lambotte, bestaat uit een groep geëngageerde vrijwilligers die opgeroepen kunnen worden bij een noodsituatie of ramp. Hun taak bestaat in de eerste plaats uit het opvangen van niet-gewonde slachtoffers in een onthaalcentrum. De vrijwilligers hebben een theoretische basis gekregen in noodplanning en psychosociale hulpverlening. Maar theoretische kennis alleen is niet voldoende. Daarom volgde op 16 november om 19 uur een praktijkoefening in De Mast.

 Rampscenario

Een vijftiental bewoners van een fictief appartementsgebouw werden geëvacueerd  naar aanleiding van een gaslek. PSH Torhout ving de geëvacueerden zo goed mogelijk op in de Mast. De oefening gebeurde in samenwerking met het PSH van Ichtegem. Zij namen de rol op van de geëvacueerde slachtoffers.

 Ook vrijwilliger worden?

Geïnteresseerde en gemotiveerde vrijwilligers voor het PSH mogen zich steeds melden op psh@torhout.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *