Ondertekening Save-charter steden en gemeenten in Torhout

Op 29 november ondertekenden het Lokaal Bestuur Torhout en de politiezone Kouter het SAVE-charter Steden & Gemeenten van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Het Lokaal Bestuur Torhout is daarmee de 82ste Vlaamse gemeente die het charter ondertekent. Torhout gaat daarmee duidelijk voor veiliger verkeer.

 

 

 

OVK is een lotgenotenvereniging die families die hun kind hebben verloren in het verkeer ondersteunt. OVK voert strijd tegen een te grote verkeersonveiligheid, in het bijzonder daar waar het gaat om kinderen en jongeren. SAVE staat dan ook voor: Samen Actief voor VEilig Verkeer. Torhout geeft met de ondertekening van het SAVE-charter een duidelijk signaal zich actief te willen inzetten voor meer verkeersveiligheid.

In het actieplan van het goedgekeurde mobiliteitsplan heeft het Lokaal Bestuur Torhout beslist om in te stappen in het SAVE charter steden & gemeenten. Torhout wenst zich verder te ontwikkelen als fietsstad, en met de vele scholen in de stad is het SAVE charter een goede aanzet om werk te maken van (fiets)veiligheid en dit vooral in de schoolomgevingen.

De stad krijgt tijdens hun traject begeleiding van OVK. In dit traject wordt oa. een actieplan verkeersveiligheid uitgewerkt. In dit actieplan worden de acties omschreven die de gemeente wil realiseren in het SAVE-jaar. Deze acties moeten aansluiten bij de zeven SAVE-doelstellingen.
Die zijn:
1.De opmaak en evaluatie van een verkeersveiligheidsanalyse.
2. De implementatie van het STOP-principe.

3. De afstemming van het mobiliteitsbeleid op kinderen en jongeren.
4. Het garanderen van een hoog handhavingsniveau.
5. De voorbeeldfunctie van de stad en haar beleidsverantwoordelijken.
6. Een actief sensibilisatie- en educatiebeleid.
7. De opvang van verkeersslachtoffers optimaliseren.

De stad meldde alvast dat er drie nieuwe fietspaden in de pipeline zitten: Torhout-Lichtervelde, dubbel fietspad Torhout-Veldegem en Torhout-Kortemark.

IMG_2480.jpg
IMG_2484.jpg
IMG_2489.jpg
IMG_2492.jpg
IMG_2493.jpg
IMG_2494.jpg
DSCN1899.jpg
IMG_2468.jpg
IMG_2471.jpg
IMG_2472.jpg
IMG_2473.jpg
IMG_2476.jpg

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *