Het eerste jaar van de Groote Oorlog in Torhout

Geschied- en Heemkundige Kring Houtland Torhout in samenwerking met  KWB Centrum legt de focus op het eerste jaar van de oorlog.

In tegenstelling tot recente oorlogen speelde de Eerste Wereldoorlog zich niet ver weg van onze stad af.

GrooteOorlog

De tijdslijn van de Eerste Wereldoorlog die de Geschied- en Heemkundige Kring het Houtland-Torhout uitwerkte voor 1914 en 1915 toont een beeld van wat er gebeurde. Maar het verhaal van mensen vat je niet altijd zomaar samen in een tijdslijn. Vandaar dat de heemkundige kring graag dieper wil ingaan op een aantal aspecten gedurende het eerste jaar van de oorlog.

Waarom kwam Torhout zo centraal te liggen in de plannen van de Duitsers? Waarom zou de Torhoutse reactie op de Duitse inval bijzonder geweest zijn? Wat gebeurde met de vluchtelingen? Waarom werd de burgemeester afgevoerd naar Duitsland? Hoe kon men overleven wanneer de volledige economie ondersteboven werd gehaald? Wat dreef de Duitsers tot medische experimenten?… En het lijstje vragen is verre van af.

Deze activiteit gebeurt in samenwerking met KWB Centrum.

Wanneer: zondag 7 december 2014, 10u

Gratis voor leden van de heemkundige kring en KWB Centrum, niet-leden steunen ons met €2.

Iedere dag kan je ook meer vernemen op de tijdslijnen:

Meer informatie: www.heemkundetorhout.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *