Buitenspeeldag in Maria Assumpta op 18 april

De eerste woensdag na de paasvakantie, 18 april,  kunnen leerkrachten maar beter geen huiswerk geven. Kinderen moeten die middag kunnen buiten spelen en ravotten op de Buitenspeeldag op het vernieuwde speelplein van Maria Assumpta.

Omdat kinderen vooral in hun eigen wijk spelen, kiezen we ervoor om jaarlijks de Buitenspeeldag in een andere wijk te organiseren.”, licht jeugdanimator Ruben Desmidt toe. “Zo willen we kinderen ook de speelkansen in hun eigen wijk laten ontdekken.”

 

Samen met de jeugdbeweging, de basisschool en lokale verenigingen zorgen de jeugd- en sportdienst voor een prachtig spelaanbod. Verenigingen die graag een activiteit aanbieden op de buitenspeelmarkt, kunnen contact opnemen met de sportdienst.

 Vernieuwd speelplein

Om kinderen te stimuleren om in hun eigen wijk buiten te spelen, investeert het Lokaal Bestuur Torhout jaarlijks in het onderhoud en de vernieuwing van de wijkspeelpleinen. In 2018 wordt 24.281,68 euro geïnvesteerd in het speelplein van Maria Assumpta. Hiervoor werkt men samen met de firma Kompan. Na de inspraakronde werd gekozen voor een inrichting met 3 combinatietoestellen gericht op klimmen en glijden, een graafmachine en een zandtafel en een vogelnestschommel.

 

 

 

Speelpleinplan – aanpak speelpleinen

 

Onder impuls van de jeugddienst en via een intens participatietraject worden tegen de zomer 2018 ook de wijkspeelpleinen aangepakt die het meest dringend vernieuwd moeten worden.

In de wijk Driekoningen krijgt het speelplein in de Kleistraat een volledig nieuw uitzicht.

Aangezien skaten steeds centraler gebeurt op het skatepark in het stadspark, worden de skatetoestellen op de wijken St-Henricus en Wijnendale omgebouwd tot multisportterreinen.

Tenslotte krijgt ook het speelplein aan Groenhove een totale make-over. De iconische boot heeft als speeltoestel z’n beste tijd gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *