Westtoer zoekt kandidaten voor West-Vlaamse Toerismeprijzen

 

Op dinsdag 25 september reikt het provinciebedrijf Westtoer de West-Vlaamse Toerismeprijzen uit. Voor de editie 2018 presenteert Westtoer drie categorieën: prijs van verdienste, innovatie- en creativiteitsprijs en beste toeristische ondernemer uit elke West-Vlaamse toeristische regio. Geïnteresseerden kunnen tot 24 april 2018 een kandidatuur indienen.

 

De provinciale toerismeprijzen werden voor de eerste maal uitgereikt in 2004 en worden driejaarlijks georganiseerd. De officiële prijsuitreiking vindt dit jaar plaats op 25 september in Kursaal Oostende.

 

“West-Vlaanderen blijft een boegbeeld van het toerisme in Vlaanderen. De economische impact zorgt voor een omzet van ruim 3,5 miljard euro en voor een tewerkstelling van meer dan 50.000 voltijdse jobs in de provincie. Dit betekent dat er heel wat verdienstelijke mensen in West-Vlaanderen actief zijn. De zin voor vernieuwing en ondernemerschap in Brugge en het Brugse Ommeland, de Westhoek, de Leiestreek en aan de Kust wordt door de hedendaagse vakantiegangers fel geapprecieerd. De West-Vlaamse Toerismeprijzen van Westtoer zijn dan ook een terechte bekroning voor de hele sector”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

 

Voor deze editie reikt Westtoer dus prijzen uit in drie categorieën:

 

  1. Prijs van verdienste

    Westtoer zal deze prijs toekennen aan een persoon die een structurele bijdrage levert aan de ontwikkeling van het toerisme of de openluchtrecreatie in West-Vlaanderen.

  2. Innovatie- & creativiteitsprijs

    Deze prijs wordt uitgereikt aan het bedrijf of de persoon met het meest innovatieve en creatieve project op gebied van het toerisme of de openluchtrecreatie in West-Vlaanderen.

  3. Prijs voor beste toeristische ondernemer

    Ook de vier beste toeristische ondernemers worden bekendgemaakt, één per West-Vlaamse toeristische regio. Deze prijs is bestemd voor een persoon die een toeristische organisatie of een bedrijf vertegenwoordigt dat in de voorbije drie jaar een voortrekkersrol speelde op vlak van toerisme en/of recreatie in West-Vlaanderen.

 

Ben jij kandidaat of ken je iemand die deze prijs echt verdient? Op www.westtoer.be/toerismeprijzen kan je alle informatie terugvinden, inclusief het formulier tot kandidatuurstelling. Kandidaturen kunnen ingestuurd worden tot 24 april 2018.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *