Tweede kunstgrasveld in Torhout

Op voetbalveld 2 van het stedelijk sportstadion wordt komende zomer kunstgras aangelegd.

 

Tijdens de gemeenteraad van 29 januari werd de aanleg van een tweede kunstgras voetbalveld goedgekeurd door het stadsbestuur. De ervaringen met het kunstgrasveld op de Velodroom zijn danig positief dat de aanleg van een tweede kunstgrasveld een logische stap was in het wegwerken van het tekort aan voetbalaccommodatie. Dergelijk veld is jaar in jaar uit bespeelbaar (met uitzondering van sneeuw, zware vorst en dooi na zware vorst) door meerdere ploegen tegelijk, wat een groot voordeel is ten opzicht van natuurgras.

Voetbalveld 2 op het sportstadion is een van de drukst bezette voetbalvelden dat jaarlijks al heel vroeg in de herfst kaal gespeeld wordt door overbezetting. Met alle gevolgen van dien: heel wat afgelaste trainingen en wedstrijden zorgen voor het nodige ongenoegen bij spelers, trainers en ouders. Met de aanleg van dit kunstgrasveld wordt dit probleem alvast opgelost.

Het wordt een voetbalveld van 100 x 60 meter waar zowel trainingen als officiële competities gespeeld kunnen worden. Om de grasmat te beschermen wordt het terrein voorzien van een 3 meter hoge omheining. Voor de toeschouwers zal een pad aangelegd worden zodat ze aan de zijlijn de wedstrijd kunnen volgen. Er worden nieuwe dug-outs voorzien voor de spelers en een afdak voor het publiek.

Qua opbouw wordt gekozen voor een gelijkaardig veld als dat van de Velodroom. Het grastapijt zal met zand en kurk worden ingevuld.

Het veld wordt zo aangelegd dat de Finse piste die langs het veld loopt behouden kan blijven.

De kostprijs voor dit project wordt geraamd om 420.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *