Zingen met Ingeborg in Groenhove

‘Zingen met Ingeborg’ is een interactief luister- en meezingconcert dat plaats vindt op zondag 25 februari in de kapel van het Diocesaan Centrum Groenhove en een benefietconcert voor malariapreventie.

‘Zingen met Ingeborg’, is opgebouwd rond haar nieuwste cd ‘Where the sky touches the sea’ die in september vorig jaar uitkwam. De titel van deze cd refereert naar ‘iets magisch’ dat kan gebeuren als mensen samen zingen.

“Het is zoals wanneer je naar de zee kijkt en op een grijze dag niet goed kan zien waar lucht en water in elkaar overgaan: dat versmelten, dat raakbare, die ervaring van werkelijk puur contact, een soort éénheid. De liedjes brengen een universele boodschap over vrede, liefde, aanvaarding, vergeving, dankbaarheid”, zegt Carl Deckers.

“Met dit concert nemen we je mee op een reis door de wereld van het hart dat ons allen verbindt. Het is een prachtige mix van alle genres die Ingeborg doorheen de jaren tijdens workshops en reizen leerde kennen. In de liedjes ontdek je: feel good, devotionele muziek en mantra’s, maar er zijn ook de Nederlandstalige luisterliedjes. Muziek die mensen écht kan verbinden. We zingen ook een aantal liederen samen om te verbinden, de liefde te vieren, heling uit te nodigen en een diepe vrede te ervaren.”

Sinds 2015 is Tom Van de Venne de vaste begeleider van Ingeborg met gitaar en keyboard. Samen met Ingeborg schreef hij heel wat muziek voor de nieuwe cd ‘Where the sky touches the sea’.

Benefietconcert malariapreventie

Afrika, Malawi. Het regenseizoen is volop bezig. Water in overvloed, overstromingen en hitte. Het ideale klimaat voor muggen. De malariamug is misschien wel de grootste doder van het Afrikaanse continent. Sinds vele jaren is ARHF (Amma Resonance Healing Foundation) in Afrika actief om malariapreventie aan te bieden. 16 Afrikaanse landen hebben tientallen plaatselijke vrijwilligers die werken onder artsen en therapeuten uit Europa, Amerika, Midden Oosten…etc. Zij zetten zich belangeloos in en hun enthousiasme is niet in te tomen. Ook sinds 2014 in Malawi, het dorp Chintheche, worden dit regenseizoen meer dan 8500 mensen gratis preventief behandeld om malaria in te dammen. Het resultaat is bemoedigend en de cijfers van het plaatselijk ziekenhuis en de scholen liegen er niet om: een daling van de ziektesymptomen met 60%.

De 33 scholen in de omgeving, de bevolking, het ziekenhuis zijn vragende partij om aan de preventieve campagne deel te nemen. ARHF is aangewezen op giften en ontvangt geen subsidies. Om deze mensen te behoeden voor malaria wordt dit concert met Ingeborg georganiseerd.

Meer actie

Dit jaar wordt ook bijzonder. In de maand juli gaan ook 17 jongeren uit een Brugse school naar Chintheche op inleefreis. Ze gaan er diverse zaken ondernemen; opknappen van een internaat en klassen van een dovenschool voor 85 jongens en meisjes. Doofheid is vaak een complicatie van malaria.

Daarbij wordt het plaatselijk staatsziekenhuis deels geschilderd voor de hygiëne, werken ze mee in een kinderspeelproject in scholen en een weeshuis en starten er een speel-o-theek voor de plaatselijke scholen. Drie weken leven en werken met de plaatselijke bevolking. Een ervaring voor het leven.

Je wilt er bij zijn?!

Dit concert heeft plaats in de schitterende kapel van Groenhoeve Diocesaan Centrum, Bosdreef 5, 8820 Torhout.
Aanvang 15u., welkom vanaf 14.30u.
Inkomkaart:  20 euro (concert)
VIP-kaart: 50 euro (concert, aansluitend receptie en gratis cd)

Kaarten reserveren kan via mailto:malawiproject@outlook.comof 0476 66 73 89.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *