Lezing ‘Verzwegen verlangen’

Op dinsdag 17 april kun je terecht in de Torhoutse bibliotheek voor een lezing van Jonas Roelens, auteur van het boek ‘Verzwegen Verlangen’. Een organisatie van Bibiliotheek Torhout.

(Foto YouTube) 

Het boek ‘Verzwegen verlangen’ van Torhoutenaar Jonas Roelens beschrijft de verborgen geschiedenis van homoseksualiteit in België.

De voorbije eeuwen bleef het vaak opmerkelijk stil rond zogenaamde ‘sodomieten’, ‘buggers’, ‘geelgieters’ en ‘vuile vrouwen’. Niettemin tonen talloze bestofte gerechtelijke dossiers aan dat ‘de liefde die haar eigen naam niet noemen durfde’ ook bij ons allesbehalve zeldzaam was. Dit boek gebruikt deze fascinerende procesdossiers als leidraad om een verborgen geschiedenis bloot te leggen: als gidsen doorheen een vergeten wereld van badhuizen, urinoirs, achterkamers en homobars, en als de rijke getuigenissen van vurige verlangens die de samenleving lange tijd begreep als zondig of ziek. Verzwegen verlangen reconstrueert de leefwereld van ‘potten’ en ‘pederasten’ in België, van de middeleeuwen tot vandaag, en bespreekt de veranderende mentaliteit rond een thema dat slechts met mondjesmaat publiekelijk bespreekbaar werd.

Praktisch:

  • Dinsdag 17 april om 20 uur
  • Bibliotheek Torhout: Ravenhofstraat 9, 8820 Torhout
  • Gratis, vooraf inschrijven via bib@torhout.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *