Buitenspeeldag

Op woensdag 18 april 2018 kleurt de TV zwart, want dan het is Buitenspeeldag! Om het plezier en de noodzaak van het buitenspelen dik in de verf te zetten, organiseren de jeugd- en sportdienst een middag vol sport en spel. Buitenspeeldag vindt dit jaar plaats op de wijk Maria Assumpta. Geen toeval, want het speelplein naast de voormalige kerk werd volledig vernieuwd. Buitenspeeldag is meteen ook de officiële opening.

 

Buitenspeeldag in Maria Assumta

De eerste woensdag na de paasvakantie kunnen leerkrachten maar beter geen huiswerk geven. Kinderen moeten die middag kunnen buiten spelen en ravotten op de Buitenspeeldag. Dat gebeurt samen met de mediapartners Nickelodeon, Studio 100 TV, Ketnet en VTM Kzoom .

Omdat kinderen vooral in hun eigen wijk spelen, kiezen we ervoor om jaarlijks de Buitenspeeldag in een andere wijk te organiseren.”, licht jeugdanimator Ruben Desmidt toe. “Zo willen we kinderen ook de speelkansen in hun eigen wijk laten ontdekken.”

Samen met de jeugdbeweging, de basisschool en lokale verenigingen zorgen de jeugd- en sportdienst voor een prachtig spelaanbod.

Vernieuwd speelplein

Om kinderen te stimuleren om in hun eigen wijk buiten te spelen, investeert het Lokaal Bestuur Torhout jaarlijks in het onderhoud en de vernieuwing van de wijkspeelpleinen. In 2018 werd 24.281,68 euro geïnvesteerd in het speelplein van Maria Assumpta. Hiervoor werkte men samen met de firma Kompan.


Na de inspraakronde werd gekozen voor een inrichting met 3 combinatietoestellen gericht op klimmen en glijden, een graafmachine en een zandtafel en een vogelnestschommel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *