Brons voor Eureka

Atheneum Eureka wint brons op STEM-tornooi. Een team van het atheneum Eureka uit Torhout mocht deelnemen aan de grote finale van het STEM-tornooi op vrijdag 4 mei in Technopolis Mechelen.

Voor de ‘Curiosity Mars Mission’ moesten de leerlingen een zelfrijdend Mars-wagentje maken en programmeren zodat deze in rechte lijn kan rijden op oneffen terrein dat een Marslandschap nabootst. Tijdens de voorstelling kwam ook Lieven Scheire, presentator van de STEM-show, een kijkje nemen waarop de leerlingen een handtekening konden verzilveren op hun posterverslag. Het project van de leerlingen werd positief beoordeeld door een vakkundige jury met onder meer Dirk Frimout (eerste Belgische astronaut).

Fee, Ayla, Ricardo, Paul, 4 leerlingen die de optie STEM-engineering volgen, deden mee aan deze wedstrijd onder begeleiding van hun STEM-leerkracht Christophe Van Linthoudt. Zij mochten de bronzen medaille ontvangen uit handen van minister Muyters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *