Herken jij een beroerte?

Omdat nog te weinig mensen een beroerte herkennen en een snelle herkenning van de symptomen essentieel is om levens te redden trekt AZ Delta samen met het Rode Kruis Vlaanderen naar de weekmarkten met een 3D-hersenluchtballon om het de mensen aan te leren. AZ Delta trekt naar de weekmarkten van Menen, Roeselare en Torhout naar aanleiding van de Werelddag van de Beroerte op 8 mei. Deze jaarlijkse vaste preventiedag heeft aandacht voor het snel herkennen van een beroerte want nog te weinig mensen weten wat de symptomen zijn van een beroerte. Een snelle herkenning van de symptomen is essentieel om levens te redden, en is ook belangrijk voor een volledig herstel. Elke minuut telt! Via een eenvoudige test, de FAST-test, moet iedereen een beroerte kunnen herkennen. Daarom gaat het beroerteteam van AZ Delta, dat bestaat uit artsen en verpleegkundigen, samen met teams van het Rode Kruis Vlaanderen de boer op om de FAST-test aan de man en de vrouw in de straat te brengen. Daarbij gebruikt het ziekenhuis opvallend campagnemateriaal:

  • Een zwevende 3D-hersenluchtballon toont wat een beroerte in de hersenen is: op de hersenluchtballon is een beroerte te zien
  • Medewerkers van het Rode Kruis Vlaanderen bootsen een beroerte na

 

Op woensdag 9 mei vind je de luchtballonhersenen van 8 uur tot 12 uur op de weekmarkt in Torhout

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *